Veikkausliigan otteluraportti: KuPS palasi takaisin sarjakärkeen – Ilves kaatui 0–3

KUVA: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura nousi takaisin Veikkausliigan kärkipaikalle, kun joukkue kaatoi Ratinan stadionilla Ilveksen maalein 0–3 (0–2). KuPSin maaleista vastasivat Jake Jervis, Axel Widjeskog ja Gabriel Bispo.

Kohtaamista ennen ilmassa oli pienoisia kysymysmerkkejä Ilveksen pelitavasta, kun tamperelaisten taustoissa oli tapahtunut muutoksia ottelua edeltävien viikkojen aikana. Tiedossa oli kuitenkin hyvää vääntöä Veikkausliigan sarjapisteistä ja keltamustilla oli mahdollisuus voitolla nousta takaisin sarjan kärkipaikalle.

Katso ottelukooste tästä:

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut kauaa odotella, kun kohtaamisen toisella peliminuutilla Jake Jervis pamautti ensimmäisen maalinsa KuPSin paidassa. Tilanne syntyi hieman onnekkaasti, kun Saku Savolaisen syöttö rangaistusalueen rajalta kimposi suoraan vapaana olleelle Jakelle, joka tykitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan ohi Ilves maalivahti Otso Virtasen.

Ensimmäisellä nelivitosella ei maalipaikolla juhlittu ja kotijoukkueen vaarallisimmatkin maalipaikat syntyivät keskityksistä KuPSin maalin edustalle. Juuri viisivuotisen jatkosopimuksen tehnyt Johannes Kreidl esitti tuttuun tapaansa vakuuttavia otteita ja torjui tarvittaessa Ilveksen yritykset.

Avausjakson lopussa nähtiin ottelun toinen maali, kun tuomari vihelsi pilliin rangaistuspotkun merkiksi. Pilkun kuopiolaisille hankki brittivahvistus Jervis, jonka pysäyttämiseksi Ilves puolustus joutui turvautumaan käsillä selkään työntämiseen. Axel Widjeskog asetti pallon rauhallisesti valkoiselle täplälle ja upotti pallon kliinisesti Ilveksen verkkoon. Tauolle lähdettiin lukemissa 0–2.

Toinen puoliaika toi muutoksia ottelun kuvaan, sillä KuPS luovutti pallonhallinnan näennäisesti kotijoukkueelle. Kuopiolaisten omat pallonhallintajaksot jäivät lyhyiksi, kun syötöt alkoivat karkailemaan ja Ilves nosti pelikellon edetessä selvästi omaa riskitasoaan. Jaksojen välissä nähtiin kuopiolaisilta yksi vaihto, kun uunituore pelaaja Eliton Júnior tuli toiselle jaksolle kentälle suorittaen samalla oman Veikkausliigadebyyttinsä.

KuPS puolustus onnistui pitämään toisella nelivitosella kotijoukkueen varsin hyvin pois vaarallisilta maalipaikoilta. Kaunista keltamustien peli ei aina ollut, mutta tulostaululla pysyi kotijoukkueen sarakkeessa 0 läpi ottelun. Kuopiolaisten topparipari Sichenje & Cissé putsasivat korkeat pallot hyvällä prosentilla ja lopusta tarvittaessa huolehti itävaltalaismaalivahti Kreidl.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä yksi Kuopion Palloseuran maali, kun Gabriel Bispo pamautti kolmestakymmenestä metristä pallon yli Ilves maalivahti Virtasen. Toisen jakson vaikeuksista huolimatta KuPS voitti ottelun lopulta varsin ansaitusti.

”Puolustimme riittävän hyvin, jotta saimme pisteet mukaan, mutta siinäkin jäi paljon parannettavaa.”

Kun KuPS kaatoi Ilveksen ja HJK sekä SJK eivät pelanneet tänään, nousi KuPS jälleen Veikkausliigan piikkipaikalle. Kuopion Palloseuran johtoasema helsinkiläisiin on nyt yksi piste ja kolme seinäjokelaisiin, mutta SJK on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin kärkikaksikko.

Keltapaitojen nousu Veikkausliigan sarjakärkeen ja ennen kaikkea täydet kolme pistettä Tampereelta maistuivat hyvältä päävalmentaja Jani Honkavaaralle.

”Tulokseen erittäin tyytyväinen. Vastassa oli joukkue, joka on juuri vaihtanut valmentajaa ja pelataan vieraissa, joten erittäin hyvä tulos” kommentoi ottelua heti alkuun Honkavaara.

Tuloksen takana on myös aina peliesitys, joka tänään ei ollut Honsun mielestä riittävän hyvällä tasolla.

”Peliesitys jätti paljon toivomisen varaa: emme edenneet emmekä päässeet Ilveksen prässin läpi. Puolustimme riittävän hyvin, jotta saimme pisteet mukaan, mutta siinäkin jäi paljon parannettavaa” analysoi Honsu ottelun peliesitystä.

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina 20. elokuuta kello 16:00, kun seinäjokelaiset saapuvat Väre Areenalle KuPSin runkosarjan viimeisessä kotiottelussa. Varmista paikkasi KuPS – SJK otteluun tästä:

https://www.tiketti.fi/kups-sjk-vare-areena-kuopio-lippuja/89379?b=1