YHTEISKUNTAVASTUU UEFA SROI

KuPS esitteli UEFA SROI -mallinnuksen tuloksia

Kuopion Palloseura järjesti perjantaina 23.10.2020 Kuopion valtuustotalolla tiedotustilaisuuden, jossa se esitteli UEFA SROI -mallinnuksen tuloksia. Kuopion Palloseuran kokonaishyöty maakuntaan on liitteenä löytyvän SROI -tutkimuksen yksityiskohtaisten mittarien kautta yhteensä 12,49 miljoonaa euroa vuodessa.

UEFA SROI-mallinnus on työväline, jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa harrastajien osalta. Mallinnus antaa työkalun valtakunnalliseen ja paikalliseen vaikuttamiseen tutkitun tiedon avulla. Mallinnuksen toteuttaja-asiantuntijoina ja yhteistyötahoina toimii suuri joukko isoja ja puolueettomia maailmanlaajuisia ja valtakunnallisia toimijoita, kuten kansainvälisiä huippuyliopistoja, eri maiden jalkapalloliittoja sekä viranomaistahoja kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD ja Maailman terveysjärjestö WHO.

UEFA SROI-mallinnus on toteutettu kahdessatoista UEFA:n jäsenmaassa vuoden 2019 aikana. Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura on ensimmäisenä suomalaisena jalkapalloseurana läpikäynyt UEFA SROI-mallinnuksen mukaisen tutkimuksen.

Katso videotallenne tiedotustilaisuudesta