Veikkausliigan otteluraportti: Haka oli KuPS:aa parempi Valkeakoskella

Kuopion Palloseura kärsi kauden toisen tappionsa Veikkausliigassa, kun FC Haka nujersi KuPS:n Tehtaan Kentällä maalein 2-1 (0-0).

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli nostanut joukkueensa avaukseen kaksi Veikkausliigassa avauskokoonpanossa debytoivaa pelaajaa. Joukkueen uusi topparihankinta Musah Nuhu otti paikkansa kolmen alakerrassa keskimmäisenä topparina ja upean pelin Moldovassa pelannut Tony Miettinen avasi puolustuslinjassa oikeana laitatopparina.

Kuopiolaiset tulivat peliin vahvasti, eikä joukkueen pelaamisessa ollut suuremmin nähtävissä edeltävän viikon raastavan matkustamisen tuomaa rasitusta. KuPS viritteli pari otollista maalipaikkaa, mutta viimeistely ontui.

Pelin kuva muuttui ensimmäisen varttitunnin jälkeen, kun Tehtaan Kenttää alkoi piiskaamaan todella raju vesisade. Käytännössä koko avausjakson viimeinen puolituntinen pelattiin hurjassa säässä ja vedestä lainehtivalla kentällä pelaaminen muuttui enemmänkin suopotkupalloksi.

Vesisateessa pelin hallinta alkoi siirtyä hieman enemmän kotijoukkueelle, mutta huippuvaarallisia paikkoja avausjaksolla ei kuitenkaan kummassakaan päässä nähty.

Sää kirkastui ottelun toiselle jaksolle, mutta kopista raikkaampana osapuolena kentälle kirmasi kotijoukkue Haka. Toiselle puoliajalle kentälle vaihdettu uusi Haka-vahvistus Elias Mastokangas tuikkasi etualueeltaHakan johto-osuman, kun toinen puoliaika oli ennättänyt vanheta vain kolmisen minuuttia.

KuPS:n oma pallollinen pelaaminen sakkasi toisella puoliajalla, eikä mustissa vieraspaidoissaan pelannut vierasjoukkue päässyt oikein missään vaiheessa pyörittämään omaa tuttua pallokaruselliaan.

Tunnin pelin kohdalla kuopiolaisten taivas synkkeni entisestään, kun Mastokangas pukkasi takatolpalta illan toisen täysosumansa. 2-0 maalin jälkeen KuPS vaihtoi pian neljän alakertaan ja nosti riskitasoaan. Mastokangas oli hetki 2-0 maalin jälkeen lähellä iskeä hattutempun, mutta KuPS-vahti Johannes Kreidl torjui Mastokankaan läpiajon jälkeisen viimeistely-yrityksen alanurkasta.

KuPS nousi vielä maalin päähän kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun hienoon maalivireeseen päässyt laitapuolustaja Daniel Carrillo puttasi kulmapotkun jälkitilanteesta kavennuksen.

Palloseura ei saanut kavennuksen jälkeen kuitenkaan viritettyä kunnon kirivaihdetta silmään, vaikkakin pelin viimeisillä sekunneilla Carrillo pääsikin täräyttämään pallon vielä Haka-maalin tolppaan.

”Teimme kaikkemme loppuun asti”

Hakan voitto ei muuttanut Veikkausliigan kärkikolmikon sarjasijoituksia. KuPS jatkaa edelleen Veikkausliigan kärjessä 36 pisteellä tasapistein HJK:n kanssa, mutta helsinkiläisillä on KuPS:aa yksi ottelu enemmän pelattuna. FC Honka kärkkyy kärkitandemia kolmen pisteen päässä. Haka pelasi KuPS:aa vastaan jo yhdeksännen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa Veikkausliigassa ja nousi sarjassa neljänneksi ohi SJK:lle hävinneen AC Oulun.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari harmitteli omiin päästettyjä maaleja.

”Jos annat Hakan tasoiselle joukkueelle kaksi maalia eteen, se on vaan yksinkertaisesti liikaa näihin olosuhteisiin. Silti pelaajamme taistelivat ja tekivät kaikkensa loppuun asti. Pääsimme vielä maalin päähän, mutta tänään taistelumme ei riittänyt pisteisiin”, Valakari harmitteli.

KuPS tarpoo kovan otteluruuhkan ja matkarasituksen keskellä, mutta päävalmentaja ei piiloutunut tekosyiden taakse.

”Vihaamme häviämistä ja luonnollisesti tappio harmittaa. Olemme edelleen kolmessa kilpailussa mukana ja kaikissa pelaamissamme otteluissa marginaalit ovat hyvin pieniä. Haluamme aina olla parhaimmillamme jokaisena hetkenä ja tämän päivän tasomme riitti tällaiseen esitykseen”, KuPS-luotsi puntaroi.

KuPS:n kiireet jatkuvat tulevalla viikolla, kun torstaina KuPS isännöi Turun Veritas Stadionilla BSC Young Boysia Konferenssiliigan 3. karsintakierroksen avausottelussa. Haka-ottelun jälkeen joukkue matkaa hetkeksi Kuopioon, kunnes matkanteko alkaa jälleen tiistaina kohti Turkua.

KuPS:n kokoonpano FC Haka-ottelussa:

Johannes Kreidl, Diogo Tomas, Musah Nusu, Tony Miettinen (69’ Axel Vidjeskog), Daniel Carrillo, Jaakko Oksanen, Clinton Antwi (69’ Christian Tue Jensen), Henry Uzochukwu, Gabriel Bispo (56’ Tim Väyrynen), Santeri Haarala (56’ Janis Ikaunieks), Filip Valencic