Tervetuloa keltamustiin Tete Yengi!

Kuopion Palloseura on tehnyt loppuvuoden mittaisen lainasopimuksen australialaisen Tete Yengin kanssa. 22-vuotias hyökkääjä saapuu KuPSiin lainalle englantilaisseura Ipswich Townista.


Tete Yengi on takuulla jokaiselle viime kaudella Veikkausliigaa seuranneelle tuttu pelaaja. Australialainen hyökkäyspään pelaaja edusti viime kaudella Vaasan Palloseuraa ja jälki oli vastustajien kannalta tuhoisaa: 24 Veikkausliigan ottelussa Yengi viimeisteli seitsemän maalia ja antoi 10 maaliin johtanutta syöttöä.

Lähes kaksimetrinen australialainen Yengi on innoissaan lainasopimuksesta Kuopion Palloseuran kanssa.

”Tuntuu hienolta olla täällä. Pääsin viime vuonna pelaamaan KuPSia vastan muutaman kerran, ja kokemus ei ollut hauskin mahdollinen vastustajana. Onkin hienoa olla nyt keltamustassa pelipaidassa enkä malta odottaa, että pääsen aloittamaan harjoittelun joukkueen kanssa” kertoo Yengi tuntemuksiaan.

Loppukauden tavoitteita kysyttäessä vastaus on hyvin selkeä.

”Haluan auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon ja tietysti minun roolini hyökkääjänä on tehdä mahdollisimman paljon maaleja” kiteyttää hyökkääjä Tete Yengi tavoitteensa.


Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavara on tyytyväinen uuteen pelaajakiinnitykseen.

”Tete oli yksi meidän ykköstavoitteistamme siirtoikkunassa. Pelaajana hän on juoksuvoimainen, hyvä suojaamaan palloa ja erittäin varma viimeisessä linjassa. Hän tuo meille ulottuvana pelaajana paljon vaaraa boksipelaamiseen” kertoo honsu lainasopimuksen taustoista.


Tete Yengi on Kuopion Palloseuran harjoitusvahvuudessa ensimmäistä kertaa tänään ja pääsee aloittamaan tutustumisen uusiin joukkuekavereihin.

Tervetuloa Kuopioon Tete Yengi!