Otteluraportti: vuoden ensimmäinen tappio on tosiasia

Kuopion Palloseura kärsi kalenterivuoden ensimmäisen tappionsa, kun Ilves nollasi kuopiolaiset Liigacupin avausottelussa 0–2 (0–1).

Kuopiolaiset lähtivät otteluun paremmalla pelaajatilanteella kuin aiemmin talvikaudella pelattuihin harjoitusotteluihin. Sairastuvalta oli saatu paljon kaivattuja vahvistuksia, vaikkakin muutama avainpelaaja onkin vielä poissa pelaavasta kokoonpanosta.

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi keltamustien silmälasien läpi katsottuna hyvin ja KuPS pääsi pyörittämään palloa hyökkäyspuoliskolla. Aivan vaarallisimmille paikoille ei kuitenkaan päästy, mutta keltamusta loi tilanteita, joista pallon olisi voinut laittaa maaliin. Peli kuitenkin osoitti heti alusta alkaen, että KuPSin nuorisokaarti pystyy pelaamaan erittäin vahvasti Veikkausliigajoukkuetta vastaan – myös kilpailullisissa peleissä.

Kuopiolaisten pallonhallinnasta huolimatta ensimmäisen maalin teki vierasjoukkue Ilves. Peliaikaa oli kulunut 37. minuuttia kun Ilves yllätti KuPSin puolustuksen nopealla sivurajaheitolla, joka päätyi lopulta aina täysosumaan asti. Tamperelaiset 0–1 johtoasemaan siirsi Vincent Ulundu. Näissä lukemissa lähdettiin myös tauolle.

Tauon aikana KuPS teki neljä vaihtoa ja ehkä tämän takia toisen jakson alku oli vaikea kuopiolaisille. Ilves painosti ensimmäisistä minuuteista alkaen ja 48. peliminuutin kohdalla vierasjoukkue sai haluamansa palkinnon, kun Santeri Haarala upotti pallon oikeaan alakulmaan boksin ulkopuolelta.

Toisen maalin jälkeen Ilves painosti kuopiolaisia vielä jonkin aikaa, ja Johannes Kreidlin upeat torjunnat pitivät lukemat tulostaululla 0–2:ssa. KuPS kuitenkin otti pelinhallinnan takaisin itselleen ja painosti vierasjoukkuetta toisen jakson loppupuoliskon. KuPS-kasvatti Arttu Heinonen olikin lähellä puskea kavennusmaalin ja hetkeä myöhemmin pääsi haastamaan maalivahti Otso Virtasta, mutta valitettavasti kummastakaan ei palkintoa tullut. Näin ollen Liigacupin avausottelu päättyi vierasjoukkueen 0–2 voittoon.

Kaiken kaikkiaan Liigacupin avausottelu oli kuitenkin kuopiolaisille tärkeä tasonmittaus siitä, missä tässä kohti kautta mennään. KuPS-kasvattien esiin astuminen ottelussa osoittaa, että nuoret pelaajat ovat valmiita ottamaan vastuuta myös Veikkausliigatasolla.

”Opitaan tästä, korjataan muutamia asioita pelin rakenteessa, ja mennään eteenpäin”

Tappiosta huolimatta Kuopion Palloseuran miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jani Honkavaara näki ottelussa paljon positiivista.

”Pelasimme erittäin hyvän ensimmäisen jakson, lukuun ottamatta yhtä Ilveksen nopeaa sivurajaheittoa, mutta toisella jaksolla pakettimme hieman hajosi”, tiivisti Honsu ensimmäisen nelivitosen.

Honsu näkee, että pelistä löytyi muutamia asioita, joita on hyvä lähteä korjaamaan. Samalla Honkavaara myöntää, ettei toisen jakson ensimmäiset minuutit olleet hyvät.

”Menetimme palloja helpoissa paikoissa ja vastustaja pääsi turhan helposti iskemään vastaan. Huonon alun jälkeen pelissämme oli hyviäkin hetkiä, mutta pelimme ei ollut kovinkaan tasapainoista. Opitaan tästä, korjataan muutamia asioita pelin rakenteessa, ja mennään eteenpäin”, sanoo Honkavaara ja kääntää katseet kohti tulevaa.

KuPS kohtaa Liigacupissa seuraavaksi ensi viikon perjantaina Valkeakosken Hakan Eerikkilän urheiluopistolla kello 15:00.