Otteluraportti: Tasapeli riitti Liigacupin välieräpaikkaan

Kuopion Palloseura jäi Lippumäen ylipainehallissa ilman täyttä pistepottia Liigacupissa, kun VPS tasoitti ottelun 60 peliminuutin kohdalla. Tasapeli riitti Liigacupin välieräpaikkaan, loppunumeroiksi Lippumäessä kirjattiin 1-1 (0-0).

Liigacupin viimeisen kierroksen ottelussa keltapaidat tulivat otteluun todella raikkaasti. Päävalmentaja Pasi Tuutin luotsaama KuPS pystyi nappaamaan pelin hallintaansa heti ensimmäisillä minuuteilla. Keltamustat pystyivätkin luomaan ensimmäisen nelivitosen aikana maalintekopaikkoja, jokseenkin aivan vaarallisimmasta päästä ne eivät olleet. Lähimmäksi maalintekoa ensimmäisellä puoliajalla pääsi Christian Tue Jensen, jonka veto kuudentoista rajalta osui sivurautoihin.

Ottelun ensimmäinen täysosuma nähtiin heti toisen jakson alussa. Pelikellossa oli 46’ minuuttia kun Joona Veteli katkaisi Vaasan Palloseuran avauksen ja muutamalla syötöllä Joona siirsi pallon Jasse Tuomiselle. Jasse leikkasi pallon kanssa keskelle ja laukoi kuudentoista rajalta upean laukauksen takakulmaan.

Maalin jälkeen ottelun pelin kuva muuttui. Vaasan Palloseura pääsi otteluun paremmin mukaan, mutta keltamustat pystyivät silti pitämään pelin hallinnan itsellään. Hyökkäyspeli meni kuitenkin puskemiseksi, eivätkä keltapaidat päässeet parhaille tekopaikoille.

60. minuutilla VPS iski tasoituksen. Kuopion Palloseuran prässi epäonnistui keskialueella ja valkopaidat laittoivat pitkän avauksen kohti Samu Alankoa. Alankoa vartioinut Clinton Antwi kaatui samaan aikaan omiin jalkoihinsa ja Samu pääsi vapaasti haastamaan Johannes Kreideliä. Alanko pommitti pallon varmasti yläkulmaan ohi Johnin ja toi samalla Vaasan Palloseuran tasoihin.

Ottelun lopputulos 1-1 toi Kuopion Palloseuralle yhden pisteen, jonka avulla keltamustat nappasivat B-lohkon toisen sijan. Lohkon voittoon meni AC Oulu ja Kuopion Palloseura tulee kohtaamaan Liigacupin välierissä A-lohkon voittajan. Välierävastus varmistuu 4.3. jolloin A-lohkon viimeiset ottelut pelataan.