Otteluraportti: Ihme jäi toteutumatta – KuPS:n eurotaival päättyi Bernissä

Kuopion Palloseuran taival Euroopan Konferenssiliigassa päättyi kolmannelle karsintakierrokselle sveitsiläistä BSC Young Boysia vastaan. Berniläiset voittivat kotikentällään ratkaisevan toisen osaottelun maalein 3-0 (2-0) ja etenivät jatkoon yhteismaalein 5-0.

Kärsittyään 0-2 tappion kotiottelussaan KuPS oli Bernissä liki mahdottoman tehtävän edessä. Kuopiolaiset lähtivät kuitenkin rohkeasti vieraskentälle hakemaan vielä jättiyllätystä. Kanarialinnut tulivat otteluun 4-2-3-1 -ryhmityksellä, jolla pyrittiin saamaan enemmän pelaajia yläkertaan ratkaisun paikoille.

Vaikka ottelu alkoikin hyvin tasaisissa merkeissä, KuPS arkkuun iskettiin ratkaisevan oloinen naula jo kolmen peliminuutin jälkeen. Ensimmäisessä osaottelussa ottelun avausmaalin iskenyt Jean-Pierre Nsame laukoi hienon syöttökombinaation päätteeksi pallon takanurkkaan, ja isännät karkasivat liian nopeasti johtoasemaan.

KuPS onnistui pelaamaan viikon takaista peliä huomattavasti paremmin Young Boysin prässin alta pois ja joukkue hallitsi palloa ajoittain pitkiäkin jaksoja. Huippuvaarallisille tekopaikoille pääseminen oli tälläkin kertaa vaikeaa, eikä vieraiden maalissa pelannut Anthony Racioppi joutunut venymään kunnon torjuntoihin.

10 minuuttia ennen avausjakson loppua isännät iskivät toistamiseen. Pallo pelattiin rangaistusalueen sisään Vincent Sierrolle, joka tälläsi voimalla KuPS-puolustuksen keskeltä ohi Johannes Kreidlin. Young Boys oli ottelussa murhaavan tehokas ja joukkue osuikin käytännössä jokaisesta tekopaikastaan maalipuiden väliin.

Toiselle puoliajalle KuPS teki heti peräti neljä vaihtoa, mutta joukkueen ryhmitys pysyi samana. Pelin iso kuva ei muuttunut ja kenttätapahtumat säilyivät varsin tasaisina. Toisella puoliajalla kuopiolaisille avautui myös pari oivaa paikkaa, mutta viimeistely ontui ratkaisun paikoilla.

Viimeinen ratkaisu ottelupariin iskettiin 57. minuutilla, kun huippuvireinen Nsame viimeisteli tarkasti pelin kolmannen uurnan. Young Boysin jokaiseen maalin viimeisen syötön tarjoili Cedric Itten.

Yhteismaalit 5-0 kertovat ratkaisevasti joukkueiden välisestä erosta, mutta toisen osaottelun 3-0 voitto imartelee kuitenkin enemmän kotijoukkue Young Boysia. Jos avausottelussa Turussa berniläiset sortuivat jopa pienimuotoiseen tuhlailuun maalipaikoissa, kotikentällään joukkue oli tappavan tehokas. Kolmen maalin tappiosta huolimatta KuPS:n pallollinen pelaaminen oli varsin hyvällä tasolla ja joukkue taisteli kentällä tasapäisesti kovaa kotijoukkuetta vastaan.

Nyt keltapaitojen riveissä keskittyminen siirretään täysin Veikkausliigassa käynnissä olevaan kärkikamppailuun. KuPS:n seuraava ottelu pelataan kotikentällä Väre Areenalla jo tulevana sunnuntaina 14. elokuuta, kun Palloseura isännöi isojen pisteiden ottelussa IFK Mariehamnia kello 16 alkavassa ottelussa.

KuPS:n kokoonpano Young Boys-ottelussa:

Johannes Kreidl, Daniel Carrillo (46’ Taneli Hämäläinen), Diogo Tomas, Musah Nuhu (46’ Paulo Ricardo), Henry Uzochukwu, Sebastian Dahlström, Anton Popovitch (46’ Jaakko Oksanen), Christian Tue Jensen (66’ Santeri Haarala), Gabriel Bispo, Janis Ikaunieks, Filip Valencic (46’ Tim Väyrynen)