KuPS juhli torstaina 100-vuotiasta taivaltaan

Kuopion Palloseura juhli viime viikon torstaina 100-vuotiasta taivaltaan Kuopion kaupunginteatterin tiloissa kutsuvierastilaisuuden muodossa. Tässä mielenkiintoisimmat kuvat tarinoineen juhlagaalasta.

Kuopion Palloseura lukeutuu Suomen menestyksekkäimpien jalkapalloseurojen joukkoon. Merkkipäivää vietettiin torstai-iltana arvokkaan ja lämminhenkisen kutsuvierastilaisuuden merkeissä. Suuri joukko seuraväkeä kerääntyi yhteen kunnioittamaan edellisiä sukupolvia, jotka ovat tehneet korvaamattoman arvokasta työtä kuopiolaisen huippujalkapalloilun hyväksi. Pitkät perinteet velvoittavat ja kovaa työntekoa jatketaan vahvan keltamustan hengen vallitessa. Teatteritalolla nähtiinkin runsaasti niin takavuosien kuin nykyhetkenkin tekijöitä. Keltamusta kaunein kaikista, Banzai !!

Kuopion Palloseura on Suomen johtava seura naisten jalkapalloilussa. KuPS on voittanut kaksi peräkkäistä Suomen mestaruutta ja tavoittelee tänä vuonna kolmatta peräkkäistä SM-kultaansa. Joukkue on harjoitellut koko talven ajan tiiviin ohjelman mukaisesti ollakseen valmiina 15.4. alkavaan uuteen liigakauteen. Täältä tullaan, Banzai !!

KuPSin naisten edustusjoukkueen pelaajia edustamassa juhlissa.

Miesten joukkuetta edusti useat pelaajat, kuvassa Taneli Hämäläinen ja Pyry Lampinen

Seuran Veikkausliigajoukkue aloittaa oman sarjakautensa keskiviikkona 5. huhtikuuta. KuPS sijaitsee kaikkien aikojen maratontaulukossa komeasti neljännellä sijalla ja aloittaa tänä keväänä jo 67:nnen pelikautensa valtakunnan pääsarjassa.

Yllätysnumeron tarjosivat Matti ja Ilkka Hiltunen, jotka luovuttivat seuran haltuun pelipaidan vuodelta 1925. Paita on ollut Hannes Hiltusen käytössä ja paita on tiedettävästi ainut olemassa oleva pelipaita seuran ensimmäisiltä toimintavuosilta.

Hiltuset luovuttivat pelipaidan KuPS ry:n Jari Koistiselle ja Eija Vähälälle. KUVA: Savonia Design Center

Juhlatilaisuudessa kuultiin useita onnittelupuheita, joissa muisteltiin Kuopion Palloseuran historiaa ja käännettiin katsetta kohti tulevaisuutta.

Kuopion Palloseuran pääomistaja Ari Lahti lähetti videotervehdyksen juhlavieraille KUVA: Savonia Design Center

Miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva piti oman puheensa tilaisuudessa. KUVA: Savonia Design Center

Tilaisuudessa palkittiin myös useita henkilöitä. Yksi palkituista oli Seppo Koistinen, joka on koonnut seuraan liittyviä lehtileikkeitä vuosilta 1906–1973. KUVA: Savonia Design Center

Kuopion Palloseura kiittää kaikkia juhlavieraita, onnittelijoita ja kannattajia lämpimistä tervehdyksistä, joita seura on saanut viime viikon aikana. Nyt käännetään katseet kohti tulevaa juhlakautta, jolloin pääsemme juhlimaan satavuotiasta seuraa yhdessä kaikkien kannattajiemme kanssa. Banzai !!