Kuopion Palloseura otti tärkeän voiton FC Hakasta

Kuopion Palloseura pelasi eilen Lippumäen ylipainehallissa kotiottelun FC Hakaa vastaan. Keltamustat onnistuivat voittamaan ottelun Christian Tue Jensenin viime hetken maalilla.

Ensimmäisen nelivitosen aikana nähtiin peli-ilmeeltään parempi KuPS kuin edellisissä Liigacupin otteluissa. Asenne näkyi myös maalintekopaikkojen luonnissa ja keltamustat kolistelivat ensiksi Widjeskogin vedosta tolppaan ja myöhemmin Jasse Tuomisen veto osui torjunnan kautta ylärimaan. Myös FC Haka pääsi yrittämään maalintekoa ensimmäisellä puoliajalla, mutta Hemmo Riihimäki torjui maalia kohti tulleet vedot. Tauolle lähdettiin lukemista 0–0.

Toisella puoliajalla FC Haka pääsi paremmin mukaan peliin, mutta KuPS onnistui silti rakentamaan maalintekopaikkoja. Maalittomassa tilanteessa edettiin silti pitkään ja alkoi vahvasti näyttämään, että ottelun lopputuloksena olisi tasapeli. Lisäajan kolmannella minuutilla Christian Tue Jensen pääsi rangaistusalueen reunalle vetopaikalle ja upotti vasemman jalan laukauksellaan pallon maaliin. Maali jäi ottelun ainoaksi ja sinetöi keltamustille täydet kolme pistettä.

Katso ottelun huippuhetket ruudusta:

Välieräpaikka Kuopion Palloseuran omissa käsissä

Kuopion Palloseura nousi voiton avulla B-lohkon toiseksi. Kärkeä pitää tällä hetkellä AC Oulu, jolla on kasassa kahdeksan pistettä. KuPS:lla ja FC Haka:lla on tällä hetkellä kuusi pistettä, mutta keskinäisen ottelun takia keltamustat pitävät lohkon toista sijaa. Viidessä pisteessä on myös kaksi joukkuetta: Ilves ja VPS. B-lohkon viimeisenä on SJK, joka on pystynyt neljässä Liigacupin ottelussa hankkimaan itselleen kolme pistettä. Lohkotilanne tarkoittaa sitä, että KuPS pystyy varmuudella ottamaan välieräpaikan voittamalla oman ottelunsa ensiviikon lauantaina VPS:ää vastaan.

Katso päävalmentaja Pasi Tuutin ja keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlströmin mietteet heti ottelun jälkeen:

KuPS 1-0 FC Haka (0–0)

1-0 90’ Christian Tue Jensen