Veikkausliigan otteluraportti: KuPS tasasi pisteet HJK:n kanssa

Kuopion Palloseura jatkaa Veikkausliigan kärjessä, vaikka täysi pistepotti jäikin saamatta HJK:a vastaan. Loppunumeroiksi Töölön Bolt Arenalla kirjattiin 1-1 (0-1).

KuPS ja HJK esitti yli 5.000-päiselle helsinkiläisyleisölle tasokkaan ja varsin viihdyttävän ottelun, jossa molemmalla joukkueella oli omat hetkensä. HJK näytti omaa vaarallisuuttaan heti ottelun avauspotkun jälkeen, kun salamannopean pallonriiston päätteeksi HJK pääsi yrittämään maalintekoa ainoastaan parikymmentä sekuntia ottelun alkamisesta.

KuPS:n lähtö otteluun oli hieman verkkainen, mutta keltapaidat ottivat pelin haltuunsa alkukankeuden jälkeen. Kuopiolaiset iskivät myös ottelun upean avausmaalin, kun Janis Ikaunieksin puolesta kentästä lähtenyt nosto tavoitti rankkarialueelta Gabriel Bispon. Brassi viimeisteli varmasti ja KuPS siirtyi johtoon.

Ensimmäisellä puoliajalla KuPS pääsi määrittämään vahvasti pelin virtausta ja pienellä terävyydellä joukkue olisi voinut takoa lisäosumiakin.

Toiselle puoliajalle pelin iso kuva muuttui varsin merkittävästi. KuPS:n pelin avaaminen alkoi sakkaamaan ja toisen jakson alun jälkeen kuopiolaisilla oli ajoittain vaikeuksia päästä etenemään organisoidusti vastustajansa kenttäpuolelle. Joukkueen pallonhallintajaksot jäivät liian lyhyiksi ja HJK pääsi iskemään pidemmillä painostusjaksoilla painetta KuPS:n puolustukselle.

63. minuutilla isäntien painostus palkittiin. Erotuomari Oliver Reitala näki KuPS:n Taneli Hämäläisen rikkovan HJK:n David Brownea rangaistusalueen sisällä. Seuranneen rankkarin iski varmasti sisään Bojan Radulovic ja näin tilanne tasoittui.

Tasoituksen jälkeen HJK jatkoi edelleen vahvasti, mutta pelin loppua kohden myös KuPS sai jälleen juonesta kiinni. Lisämaaleja Bolt Arenalla ei kuitenkaan enää nähty, joten pisteet tasattiin 1-1 lukemin.

KuPS jatkaa sarjakärjessä

Tasapeli ei muuttanut tilannetta Veikkausliigan kärkikolmikossa. KuPS jatkaa sarjan piikkipaikalla 30 pisteellä. HJK on toisena kolme pistettä KuPS:aa perässä, mutta ottelun enemmän pelanneena. FC Honka jäi hieman yllättäen kotinurmellaan tasoihin IFK Mariehamnin kanssa, mutta espoolaiset jatkavat kolmantena 24 pisteellä.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari koki HJK-ottelun palvelleen erinomaisesti myös joukkueen tulevaa europeliä.

”Oli hieno jalkapallo-ottelu! Molemmat joukkueet pelasivat todella laadukasta jalkapalloa ja tietyllä tapaa tämä tuntui jo vähän europeliltä. Uskon, että tämä palvelee molempien joukkueen valmistautumista tulevia viikkoja varten”, Valakari luotaa.

Vaikka KuPS menettikin johtoasemansa, ei päävalmentaja sen suuremmin lopputulosta harmitellut.

”On luonnollista, että tappioasemassa HJK nosti riskitasojaan ja he saivat sitä kautta pidempiä hallintajaksoja. Omaan peliimme olen kuitenkin tyytyväinen, sillä olimme hyökkäyspäähän vaarallisempia, kuin aiemmissa HJK-otteluissa. Kuten tulokset osoittavat, niin marginaalit näissä otteluissa ovat aivan minimaaliset”, Valakari päättää.

KuPS:n kokoonpano HJK-ottelussa:

Johannes Kreidl, Taneli Hämäläinen (83’ Santeri Haarala), Henri Toivomäki, Paulo Ricardo, Diogo Tomas, Henry Uzochukwu, Clinton Antwi, Anton Popovitch (65’ Sebastian Dahlström), Gabriel Bispo (83’ Saku Savolainen), Janis Ikaunieks, Tim Väyrynen