Veikkausliigan otteluraportti: KuPS nappasi tärkeän voiton Väre Areenalla – kauden päätösottelussa ratkaistaan mestaruus

Kuopion Palloseura ja FC Honka tarjosivat vauhdikkaan ja viihdyttävät jalkapallo-ottelun Väre Areenalla. Keltamusta siirsi mestaruusratkaisun viimeiselle kierrokselle 3-1 voitolla (2-1) kun HJK jäi samaan aikaan nollille Vaasassa.

Kuopion Palloseura lähti otteluun tuttuun tapaan neljän pelaajan alakerralla 4-3-3 -muodostelmalla. KuPS oli kuitenkin pakotettu tekemään muutoksia avauskokoonpanoon, sillä Collins Sichenje on pelikiellossa loppukauden 10 keltaisen kortin takia. Aloittavaan yhteentoista nousivat Jasse Tuominen ja Tony Miettinen.

Kuopiolaiset ottivat ottelun alkuminuuteista lähtien haltuunsa ja kentällä nähtiin todella taistelutahtoinen kotijoukkue. Ottelun ensimmäistä maalia ei tarvinnut Väre Areenalla odottaa pitkään, sillä avausmaali nähtiin 14. peliminuutin kohdalla. Täysosuma syntyi Eliton Jr. loistavasta juoksusta vasemmalta laidalta ja keskitys boksiin kimposi Hongan puolustajasta maaliin. Näin ollen KuPS siirtyi 1-0 johtoasemaan.

Vain seitsemän minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen maalissa ja osumaa rakentamassa oli jälleen Eliton Jr. Brassitaituri jätti pallon toiseen aaltoon boksin reunalla ja Jasse tuominen pommitti kovalla laukauksella kuopiolaiset 2-0 johtoasemaan.

Kuopiolaisten harmiksi honka kavensi ensimmäisen jakson loppuminuuteilla, kun Roman Eremenko yllätti KuPS maalivahti Johannes Kredelin tarkalla kudillaan. Näin tauolle lähdettiin 2-1 tilanteessa.

Tauon jälkeen kentälle astui jälleen piristysruiskeen saanut kotijoukkue. Toista jaksoa oli pelattu vasta muutama minuutti, kun tuomari vihelsi kuopiolaisille rangaistuspotkun. Pallon taakse asettui tuttuun tapaan Axel Widjeskog, joka upotti pallon jälleen kerran varmasti ohi Honka maalivahti Roope Paunion.

Ottelun toisen jakson käsikirjoitus oli hyvinkin selkeä – kuopiolaiset hakivat kovalla tahdilla lisämaaleja. Valitettavasti tähdet eivät olleet tällä kertaa kohdallaan ja ottelun päätyttyä tulostaululla oli edelleen lukemat 3-1.

Ottelutuloksen ja samaan aikaan Vaasan Palloseuran voiton myötä Veikkausliigan mestaruustaistelu huipentuu päätöskierroksella Bolt Arenalla, kun sarjan kärkikaksikko HJK ja KuPS kohtaavat toisensa. HJK on tällä hetkellä sarjakärjessä kolmen pisteen erolla Kuopion Palloseuraan. Lokakuun 21. päivä pelattavan pelin nimi on harvinaisen selvä – KuPS tarvitsee ottelusta vähintään kolmen maalin voiton Suomen mestaruuteen, muut tulokset vievät mestaruuspytyn HJK:lle.