Veikkausliigan otteluennakko: Vielä kerran pojat – kausi päätökseen Töölössä

Kuopion Palloseuran pelikausi 2022 tulee päätökseen sunnuntaina 16. lokakuuta, kun KuPS matkustaa Veikkausliigan päätöskierroksella Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi Töölön Bolt Arenalle. Ottelu polkaistaan käyntiin kello 17.

Veikkausliigan kärkikamppailun suurin terä nakerrettiin pois viikko sitten, kun HJK ratkaisi Suomen mestaruuden kohtalon voittamalla Valkeakoskella FC Hakan maalein 0-1. Vaikka KuPS onnistui voittamaan edellisessä ottelussaan Turun FC Interin kauden kotipäätöksessään 2-0, piste-ero HJK:iin repesi HJK:n voitolla neljään ja samalla mestaruus ratkesi helsinkiläisten eduksi.

Kuopion Palloseura varmisti myös edellisessä ottelussaan sen, että joukkueen kaulaan pujautetaan hopeiset mitalit HJK-ottelun jälkeen. Mitalisija on keltamustille jo kuudes peräkkäinen Veikkausliigassa. 

Jani Honkavaaran aikakaudella 2017-2019 KuPS otti hopean, pronssin ja kullan. Kaudella 2020 norjalaisen Arne Erlandsenin johdolla Kuopiossa juhlittiin pronssisia mitaleita ja nyt toista kautta KuPS:aa luotsaavaSimo Valakarin on marsittanut keltapaidat molemmilla kausillaan hopealle. Edellistä kahta kautta kuorruttaa myös kaksi peräkkäistä Suomen Cupin voittoa.

Veikkausliigan kärkikolmikon täydentää kaudella 2022 Espoon FC Honka, joka on myös varmistanut pronssiset mitalit. Honka tulee myös pelaamaan kärkikaksikon ohella ensi kauden europeleissä. 

KuPS ja HJK ovat pelanneet viime vuosien aikana ennätystasaisia otteluita. Joukkueiden viisi edellistä Veikkausliigan ottelua on päättynyt tasapeliin – joko lukemiin 0-0 tai 1-1. 

Kun sarjakauden viimeisessä ottelussa pelataan lähinnä kunniasta paineettomassa tilassa, voitaneen sunnuntai-illan kärkikamppailusta povata viihdyttävää ja vauhdikasta ottelua. 

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari myöntää, että kauden viimeisen ottelun alla tunnelmat ovat haikeat.

”Kauden viimeisen pelin alla on jollain lailla haikeat fiilikset, koska tähän päättyy taas yksi ajanjakso. Haikeutta tuo myös se, että tämä ottelu on varmasti osalle pelaajistamme viimeinen peli KuPS-paidassa. Vaikka pelissä ei olekaan tuloksellista panosta, niin lähdemme peliin parhaalla mahdollisella kokoonpanollamme. Haluamme päättää kautemme voittoon ja haluamme pelata kentällä omaa peliämme”, Valakari paaluttaa.

Myös KuPS-luotsi ennakoi paineettoman ympäristön tuovan kentälle vapautta.

”Uskon, että tulemme näkemään hienon ottelun, sillä kentällä tulee olemaan paljon äärimmäisen laadukkaita pelaajia. Tulospaineen poistuminen varmasti vapauttaa molempien joukkueiden pelaamista ja toivottavasti nähdään viihdyttävä matsi”, Valakari päättää.

Veikkausliigan päätöskierroksen ottelu HJK-KuPS sunnuntaina 16.10.2022 klo 17.00 Helsingin Bolt Arenalla!