Suomen Cupin otteluennakko: EIF isännöi kuopiolaisia cupin puolivälierissä

Suomen Cup on edennyt siihen pisteeseen, että jäljellä on enää kahdeksan joukkuetta. Kuopiolaiset kohtaavat keskiviikkona 3. heinäkuuta kello 18:30 Ekenäs IF:n puolivälieräottelussa Ekenäs Sparbank Arenalla.

Suomen Cup käynnistyi helmikuussa ja on nyt edennyt puolivälierävaiheeseen. Arvostetun cup-turnauksen kahdeksan parhaan joukkoon edennyt kuusi joukkuetta Veikkausliigasta, yksi Ykkösliigasta sekä yksi Miesten Ykkösestä. Tämä kahdeksikko pitää sisällään: FC Interin, TPS:n, KPV:n, FC Hakan, EIF:n, KuPS:n, SJK:n sekä AC Oulun.

Otteluparit on arvottu aina loppuotteluun asti, joten seuraavien kierroksien mahdolliset vastustajat ovat joukkueilla hyvin tiedossa. Ekenäs IF:n ja Kuopion Palloseuran kanssa samalla puolella kaaviota ovat SJK ja AC Oulu, jotka kohtaavat toisensa huomenna kello 19:00 Seinäjoella. Välierissä kotietua pitää voittanut joukkue jälkimäisenä mainitusta otteluparista. Toisella puolella kaaviota olevista joukkueista muodostuvat seuraavanlaiset otteluparit: turunderby FC Inter – TPS ja cup-yllättäjä KPV isännöi kotikentällään FC Hakaa.

Kuopion Palloseura aloitti oman urakkansa tämän vuoden Suomen Cupissa kierrokselta viisi. Tuolloin keltamusta arvottiin Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vastustajaksi, josta KuPS haki upean 1-3 vierasvoiton. Viikkoa myöhemmin kuopiolaiset joutuivat matkustamaan Lappeenrantaan, jossa PEPO isännöi kuopiolaisia, mutta siitäkin ottelusta KuPS selvisi kuivin jaloin lukemin 1-5. Tämän vuoden cup-taipaleen arvonnat eivät ole olleet kuopiolaisille suotuisia, sillä nyt pelattava ottelu on jo kolmas pidempi vierasreissu turnauksen aikana.

EIF puolestaan aloitti oman Suomen Cupin turnausmatkansa jo kolmannelta kierrokselta, jolloin joukkue matkusti Tampereelle, jossa tammisaarelaiset kohtasivat Tampere Unitedin kakkosjoukkueen. Sen jälkeen joukkue on kaatanut turnauksessa FC Kuusysin, SalPan, PPJ:n ja viimeisimpänä HJK:n. Näistä tiukimmat vastukset tarjosivat SalPa ja Helsingin Jalkapalloklubi, joissa molemmissa ratkaisua jouduttiin odottamaan aina rangaistuspotkukilpailuun asti.

Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi toisensa toukokuussa, jolloin KuPS isännöi tammisaarelaisia Veikkausliigan ottelussa Väre Areenalla. Tuolloin keltamusta oli tyly isäntä sarjanousijalle, sillä loppulukemat keskuskentän tulostaululla olivat 4-1. KuPSin maaleista vastasivat tuossa ottelussa Muzinga, Pennanen, Luyeye-Lutumba ja Hämäläinen.

Veikkausliigassa joukkueet löytyvät sarjataulukon eripuolilta, sillä Kuopion Palloseura on sarjataulukossa toisena, kun EIF löytyy vastaavasti sarjan toiseksi viimeiseltä sijalta. Keltamusta pelasi ensimmäiset 11 otteluaan ilman tappioita, mutta on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa. Vastaavasti tammisaarelaisilla on viime aikoina kulkenut paremmin ja viimeisimmässä ottelussa sunnuntaina joukkue haki 1-2 voiton Oulunkylästä.

Katso päävalmentaja Jani Honkavaaran mietteet huomisesta ottelusta: