SUBWAY Kansallinen Liiga: TiPS – KuPS 0-0

Kuopion Palloseura saavutti arvokkaan vieraspisteen lauantain kärkiottelusta

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura sai tyytyä yhteen arvokkaaseen sarjapisteeseen lauantaina pelatulla sarjakierroksella. Sarjakolmosena oleva Tikkurilan Palloseura ja KuPS pelasivat vauhdikkaan ja intensiivisen kärkiottelun, jossa kumpikaan osapuoli ei lopulta onnistunut läpäisemään vastustajan puolustusta. Tikkurilan urheilupuistossa pelattu 16:nnen sarjakierroksen kärkikamppailu päättyi siten maalittomiin loppulukemiin. Sarjatilanne tiivistyi Åland Unitedin voitettua samaan aikaan oman vierasottelunsa ja kuopiolaisten sarjajohto on nyt viiden pisteen suuruinen, kun runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi sarjakierrosta.

Lauantainen peli pelattiin sateisissa oloissa märällä nurmikentällä. Molemmat halusivat voittaa tärkeän huippuottelun ja ottelusta muodostuikin värikäs jännitysnäytelmä, jossa nähtiin useita kiperiä pelitilanteita molemmissa kenttäpäädyissä. Kummallakin joukkueella oli omat mahdollisuutensa ratkaista arvokas voitto itselleen, maalinteko ei tällä kertaa kuitenkaan onnistunut ja ja tasaisessa taistelupelissä päädyttiin näin pistejakoon. Tikkurilassa pelattiin nyt eriluonteinen ottelu kuin Kuopiossa alkukesällä, jolloin KuPS jyräsi omalla kotiareenallaan suurinumeroiseen kotivoittoon.

”Oli intensiivinen tiukka peli. Keli oli suhteellisen vaikea, sillä kova tuuli ja sade vaikuttivat pelaamiseen. Pelistä tuli rauhatonta ja henkilökohtaisia virheitä tuli molemmille joukkueille. Pelissä oli paljon tiukkoja taistelutilanteita ja pelaaminen oli enemmän kontrolloimatonta kuin normaalisti. Lopputulos on pelitapahtumiin nähden oikeutettu, mutta parempaan me kyllä pystymme”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala summasi lauantaisen kärkiottelun pelitapahtumat.

Puolustaja Janni Mönkkönen pelasi laitapuolustajan pelipaikalla 83 peliminuuttia esittäen jälleen vahvoja otteita. ”Tasaväkinen peli ja pelitapahtumien perusteella oikeutettu lopputulos. Molemmat joukkueet halusivat prässätä ylhäältä, mikä teki pelistä melko aaltoilevaa. Hyvä taistelu hieman haastavissa peliolosuhteissa ja nollapeli omassa päässä on aina hieno asia”, Mönkkönen muistutti.

Kuopiolaisilla oli lisäajalla vielä yksi tilaisuus sivaltaa ratkaiseva voitto-osuma, mutta TiPS-maalivahti Elsa Sulku onnistui peittämään maalitykki Gentjana Rochin viime hetken läpiajon. Viimeinen silaus jäi tällä kertaa puuttumaan viimeistelystä. ”Tulos on oikeutettu ja pisteeseen ollaan tyytyväisiä, peliesitykseen sen sijaan ei. Henkilökohtaisia virheitä tuli normaalia enemmän molemmin puolin ja pelistä tuli sitä kautta intensiivistä ja hieman levotonta. Maalitekoon tuntui olevan kova kiire ja rauhallisemmat kontrolloidut pallonhallintajaksot jäivät tänään puuttumaan molemmilta joukkueilta. TiPS oli nyt paljon parempi kuin viimeksi Kuopiossa ja on myös heidän hyvyyttään, että me jäimme nyt ilman maaleja. Tässä sarjassa ei saa mitään ilmaiseksi”, Ojala muistutti.

Subway-tähdet: Gabriella Cuevas 2

KuPS: Emma Immonen, Janni Mönkkönen (83 min Saana Hartikainen), Gabriella Cuevas, Nanne Ruuskanen, Maja Göthberg, Emma Peuhkurinen, Neea Berg, Anni-Maija Kauppila (55 min Allison Pantuso), Lavdije Begolli, Gentjana Rochi, Aino Kröger (90 min Roosa Ärväs)