SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – JyPK 3-0 (0-0)

Gentjana Rochi, Allison Pantuso ja Lavdije Begolli maalinteossa

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkoi omaa sarjakauttaan sunnuntaina voitokkaissa tunnelmissa. Sarjajumbona pisteittä oleva Jyväskylän Pallokerho kukistui 14:nnen sarjakierroksen ottelussa 3-0 hyökkääjä Gentjana Rochin, Allison Pantuson ja Lavdije Begollin onnistuttua viimeistelyssä ottelun toisella puoliajalla. JyPK puolusti sinnikkäästi koko pelin ajan ja kuopiolaiset onnistuivat löytämään tarvittavat ratkaisupaikat kärsivällisesti pelaten.

Kuopiolaisilla oli useita mainioita maalintekotilaisuuksia jo ensimmäisen puolikkaan aikana. Rochi viimeisteli heti toisen puolikkaan alussa 1-0 (47 min), Pantuso laukoi 2-0 nopean hyökkäyksen päätteeksi (55 min) ja Begolli teki loppunumeroiksi 3-0 (61 min). Maalivahti Iina Rautiainen torjui jälleen hienon nollapelin. Amerikkalaisvahvistus Pantuso onnistui maalinteossa toisessa liigaottelussaan KuPS-paidassa. ”Oli hieno ja jännittävä tunne onnistua maalinteossa. Me olimme parempia kuin vastustaja ja me olemme tyytyväisiä voiton johdosta. Pidän todella paljon KuPS-joukkueesta, pelaajat pelaavat tosi hyvin ja tekevät kovasti töitä. Pidän suomalaisesta jalkapalloilusta ja viihdyn todella hyvin täällä”, Pantuso iloitsi voitto-ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Ollipekka Ojala oli myös tyytyväinen omiensa voitontahtoiseen peli-ilmeeseen. ”Ensimmäinen puoliaika ei ollut lainkaan huono. Toisella puoliajalla me saatiin tarvittava napsu lisättyä ja ensimmäisen maalin jälkeen peli oli selkeä. JyPK puolusti kurinalaisesti, he ovat menneet selkeästi eteenpäin ja siitä kaikki kunnia heille. Kaikki pelit ovat tässä liigassa vaikeita. Kaikki pelaajamme suorittivat tosi hyvin kentällä”, valmentaja kiitteli.

”Meidän oma kokonaisuutemme oli jälleen hyvä paketti. Pieniä asioita me pyrimme jatkuvasti parantamaan, esimerkiksi meidän on oltava vielä kärsivällisempiä viimeisellä hyökkäyskolmanneksella. Meidän ei aina tarvitse yrittää saada ratkaisua aikaiseksi heti ensimmäisellä yrityksellä”, Ojala totesi.

Subway-tähdet: Gabriella Cuevas 3, Emma Peuhkurinen 2

KuPS: Iina Rautiainen, Ella Vanhanen (70 min Elisa Lemettinen), Gabriella Cuevas, Janni Mönkkönen, Maja Göthberg, Lavdije Begolli, Emma Peuhkurinen, Allison Pantuso, Heidi Leppämäki (46 min Roosa Ärväs), Gentjana Rochi, Aino Kröger