SUBWAY Kansallinen Liiga: Åland U – KuPS 2-0 (1-0)

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Kuopion Palloseura jäi ilman maaleja lauantai-illan jännitysnäytelmässä

Mestarijoukkue Kuopion Palloseura ei onnistunut jatkamaan voittokulkuaan lauantai-iltana Maarianhaminassa. Wiklöf Holding Areenalla pelattu 22. sarjakierroksen loppusarjaottelu päättyi kotijoukkueen 2-0-voittoon. Riikka Lilja ja Katherine Loferski onnistuivat maalinteossa ja Åland United tarrasi näin vahvalla otteella kiinni tämän kauden pronssimitaliin. Kuopiolaiset eivät tällä kertaa onnistuneet viimeistelyssä jääden toista kertaa nollille tämän kauden liigassa.

Tuore cup-mestari Åland tuli kentälle voitontahtoisella ilmeellä ja pääsi varttitunnin jälkeen johtoasemaan. Lilja pääsi laukomaan hyvästä paikasta hienon hyökkäyskuvion päätteeksi ja Liljan napakka veto upposi voimalla kuopiolaisverkkoon: 1-0 (17 min). Kotijoukkue kasvatti etumatkaansa heti toisen puoliajan alussa Katherine Loferskin 2-0-osumalla (50 min). KuPS hyökkäsi voimakkaasti koko loppuajan ja kova takaa-ajo tuottikin keltaisille useita erinomaisia tilaisuuksia. Unitedin puolustus kuitenkin selvitti kaikki kuopiolaisten laukaisu- ja kulmapotkutilanteet mahtavasti venyneen maalivahtinsa Elaine Burdetten johdolla. Burdette torjui kaikki vaaralliset vedot ja kiperät tilanteet pitäen nollan loppuun asti.

KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pettyi tappiolliseen lopputulokseen, mutta jakoi pelaajistolleen isoa kiitosta hyvän taistelun johdosta. ”Isoin juttu tänään on se, että kaikki pistettiin peliin ja hyvä matsi pelattiin. Iso kiitos taistelusta, enempää ei pelaajilta voi pyytää. Me saimme hyvän valmistautumisen tähän otteluun ja paljon asioita tehtiin oikein. Åland oli jälleen hyvä pelaten omalla tutulla tavallaan ja maalivahti otti tänään kaiken kiinni”, Ojala totesi.

”Pelin kuva oli pitkälti sama kuin ennenkin eli me dominoimme selvästi. Maalivahti piti meidät tänään nollilla ja Unitedin joukkueesta löytyi riittävästi uhkaa ja laatua voittaa tämä peli. Se on vastustajan hyvyyttä ja siitä kaikki kunnia heille. Pienet asiat ratkaisevat, meillä oli riittävästi maalipaikkoja vaikka voittoon asti. Pelaajavaihdot toivat uutta voimaa pelaamiseen ja erityisesti Saga Kaikkonen teki tosi hyvän sisääntulon. Oma kausi on vedetty hyvin ja kaikki on revitty pelaajista irti mikä lähtee niin liigassa kuin europeleissä ja yksi peli vedetään vielä. Kaikkensa me tänäänkin annoimme itsestämme”, Ojala muistutti.

Subway Kansallisen Liigan pelikausi 2022 päättyy ensi viikonloppuna. Kuopion Palloseura kohtaa sarjakauden päätösottelussaan Helsingin Jalkapalloklubin lauantaina 22. lokakuuta. Väre Areenalla vietetään tuolloin keltamustan riemukkaita mestaruusjuhlia.