Simo Valakari jakaa kiitosta valmennusryhmälleen

Veikkausliigassa seitsemän pelin voittoputkessa liitävän Kuopion Palloseuran päävalmentaja Simo Valakari sai hienon tunnustuksen, kun hänet valittiin kuukauden valmentajaksi kesäkuussa. Erinomaista työtä Kuopiossa tehnyt Valakari jakaa kiitosta joukkueen onnistumisista valmennusryhmälleen.

KuPS pelasi kesäkuussa viisi Veikkausliigaottelua, joista keltapaidat voittivat jokaisen. Peliesitykset ovat jatkuneet vahvoina myös heinäkuussa, kun KuPS on voittanut molemmat ottelunsa kotimaan kentillä.

Ensimmäistä kauttaan Kuopiossa luotsaava Valakari voitti kuukauden valmentajan palkinnon nyt kolmannen kerran päävalmentajaurallaan. Seinäjoen Jalkapallokerhon peräsimessä Simo palkittiin kuukauden valmentajana kesäkuussa 2014 ja lokakuussa 2015. Seinäjoella Valakari kruunattiin myös Veikkausliigan vuoden liigavalmentajaksi kaudella 2015, jolloin hän johdatti SJK:n Veikkausliigan voittoon.

Valakarin arvostaa omaa valmennusryhmäänsä korkealle ja jakaa kiitosta ryhmänsä jokaiselle jäsenelle, sekä joukkueen pelaajille.

”Me olemme erittäin vahva valmennustiimi. Jokaisella on iso ja tärkeä rooli ryhmän jäsenenä. Omassa valmennustavassani tarvitsen erinomaisia ihmisiä ympärilleni, jotka tekevät myös itsestäni paremman. Totta kai me valmennustiiminä olemme ainoastaan pelaajia varten. Kaikki lähtee työnteosta – pelaajamme ovat urakoineet kovasti töitä joulukuusta lähtien ja hyvät otteet ovat looginen jatkumo siitä”, Valakari kiittelee.

Vaikka KuPS:n valmennusryhmä onkin kokonaisuudessaan pysynyt hyvin samanlaisena viime vuodesta, muutokset pelaamisessa ovat olleet sitäkin suuremmat. Arne Erlandsen vaihtui Simo Valakariin ja samalla hyvin suoraviivainen pelitapa vaihtui kontrolloidumpaan pelaamiseen. Valakari on valmentaja Ivan Piñolin lisäksi ainoa uusi kasvo tämän kauden valmennusryhmässä. 

”Otin paljon selvää tulevasta valmennusryhmästäni ennen Kuopioon tuloani. Oma tapani toimia, oli tulla ensimmäisellä viikolla mukaan, havainnoida ympärilläni olevien ihmisten toimintatapoja ja muodostaa lopullinen mielipiteeni nähdyn perusteella. Jo ensihetkistä lähtien minulle tuli vahva tunne oman tiimini osaamisesta. Tiimissä on loistavaa asiaosaamista, mutta minulle kaikkein tärkeintä on se, että he ovat hienoja ihmisiä, joihin voin luottaa”, Valakari päättää.

KuPS:n valmennusryhmässä kaudella 2021 toimivat Simo Valakari, Pasi Tuutti, Mika Lähderinne, Jori Särkkä, Joonas Ojantie, Viki Savonen ja Ivan Piñol.

Seuraavan kerran valmennusryhmä ja joukkue testataan pelikentällä torstaina 29. heinäkuuta, kun KuPS kohtaa UEFA Europa Conference Leaguen toisen karsintakierroksen ratkaisuottelussa ukrainalaisen FC Vorskla Poltavan. Ottelun voittaja etenee kilpailun kolmannelle karsintakierrokselle.