Otteluraportti: KuPS:n Veikkausliigakausi käyntiin kirvelevällä vierastappiolla

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi alkoi mollivoittoisesti, kun Turun FC Inter kukisti keltapaidat kotinurmellaan 1-0 (0-0). Ottelun ainoan maalin iski toisella puoliajalla Juho Hyvärinen.

Ottelun alku oli Turun Veritas Stadionilla hyvin tunnustelevaa pelaamista. FC Inter oli pallollisesti hieman niskan päällä, mutta kunnollisia maalipaikkoja ei ensimmäiseen 10 minuuttiin nähty.

Vajaan vartin pelaamisen jälkeen turkulaiset pääsivät ottelussa ensimmäiseen hyvään tekopaikkaan, kun Taiki Kagayama pääsi laukomaan rankkarialueen rajalta. Hyvän ottelun KuPS:n maalilla pelannut Otso Virtanen kuitenkin torjui japanilaisen laukauksen komeasti.

Keltamustalla oli vaikeuksia päästä sinuiksi Veritas Stadionin varsin heikkokuntoisen luonnonnurmen kanssa. KuPS:n talvikaudella nähty vahva pallollinen pelaaminen oli vaikeahkoa kentän pomppujen ja aktiivisesti prässänneiden isäntien ansiosta.

Noin viisi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua KuPS onnistui laittamaan pallon kertaalleen FC Interin maaliin, mutta erotuomari Petri Viljanen hylkäsi Arttu Heinosen tekemän maalin lopulta paitsiona. Viljasen neuvonpito avustavan erotuomarin kanssa päättyi lopputulemaan, jossa KuPS:n Urho Nissilän nähtiin haitanneen paitsioasemassa maalivahti Henrik Moisanderin torjuntayritystä.

Aivan avausjakson lopulla pirteästi pelannut Kagayama pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta pallo ohjautui hiuksen hienosti maalin ohi.

Toiselle puoliajalle KuPS-valmennus teki pienen taktisen muutoksen, kun kärjessä aloittanut Usman Sale vaihtoi paikkaa oikealla laidalla ottelun aloittaneet Santeri Haaralan kanssa.

Epätasainen kenttä tuki Interin suoraviivaisempaa pelaamista kuopiolaisvieraitaan paremmin ja keltapaidoilla olikin ajoittain vaikeaa tilanteiden puolustamisen kanssa.

Vain pari minuuttia toisen puoliajan alkamisesta isännillä oli loistava paikka siirtyä johtoon. Benjamin Källman pääsi KuPS:n puolustuksen pienen torkahduksen ansiosta nokikkain Otso Virtasta vastaan, mutta Virtanen torjui näyttävästi Källmanin yrityksen.

Kotijoukkue FC Inter onnistui kääntämään ottelua itselleen 56. peliminuutilla. Anthony Annan lähetti korkean avauksen KuPS-puolustuksen selustaan. Maalivahti Virtanen syöksyi palloon päällään ja onnistui purkamaan pelivälineen laitaan. KuPS:n epäonneksi pallo putosi suoraan isäntien Juho Hyväriselle, joka kiskaisi unelmapotkun tyhjään KuPS-maaliin. Hyvärisen laukaus lähti yli 30 metrin etäisyydeltä maalista.

Maalin jälkeen KuPS:lla oli muutama kelpo paikka maalintekoon, mutta uhrautuva Inter-puolustus yhdessä maalivahti Moisanderin kanssa vesittivät kuopiolaisten lähentelyt.

Johtomaalin jälkeen turkulaiset pelkistivät entisestään suoraviivaista pelityyliään. KuPS pyrki rakentamaan hyökkäyksiään maltilla, mutta Inter puolusti tiiviisti ja tyytyi katkon saadessaan vain purkamaan palloa KuPS:n alueelle.

Viimeisen vartin aikana KuPS ei onnistunut löytämään lääkkeitä Interin puolustuksen murtamiseksi ja näin pisteet jäivät sarja-avauksessa Turkuun.

”Kaksijakoiset tunnelmat”

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt, mutta hän jakoi silti tunnustusta omilleen.

”Hyvin kaksijakoiset tunnelmat ottelusta. Totta kai päällimmäisenä tunteena on iso pettymys, kun ei saatu pisteitä mukaan. Toisaalta pelaajamme yrittivät vaikeissa olosuhteissa tehdä niitä asioita, joita olemme koko talven menestyksekkäästi tehneet. Tänään emme vaan saaneet työstämme palkintoa”.

Ottelu oli tunnetasoltaan hyvä Veikkausliigaottelu, jossa nähtiin lukuisia kovia kamppailutilanteita. Valakarin mukaan joukkueelle jäi ottelusta parannettavaa.

”Tällaisissa tiukoissa taistelupeleissä meidän pitää pystyä parantamaan. Haetaan sitten vaikka karkeasti sanottuna ruma vierastasuri, mutta pääasia ettemme häviä näitä pelejä”.

Ottelun voittomaalista päävalmentaja antoi ansaitut kehut maalintekijä Juho Hyväriselle:

”Haluamme pelata aktiivista jalkapalloa ja se vaatii, että pelaamme korkealla linjalla, johon vastustajat pyrkivät iskemään. Nyt he sattuivat saamaan maalin sellaisesta tilanteesta. Otso (Virtanen) tuli loistavasti vastaan, mutta kakkospallo putosi onnekkaasti vastustajalle. Se oli upea viimeistely Hyväriseltä”, Valakari kommentoi maaliin johtanutta tilannetta.

KuPS:n ottelut Veikkausliigassa jatkuvat reilun viikon päästä, kun HJK saapuu Kuopion Keskuskentälle 2. päivä toukokuuta.

”Hienoa päästä kotikentälle jatkamaan kovien otteluiden sarjaa hallitsevaa tuplamestaria vastaan”.

KuPS:n kokoonpano FC Inter-ottelussa

Otso Virtanen, Taneli Hämäläinen, Diogo Tomas, Henri Toivomäki, Daniel Carrillo, Santeri Haarala, Anton Popovitch, Nana Boateng, Urho Nissilä (74′ Tommi Jyry), Arttu Heinonen (74′ Philip Hellqvist), Usman Sale (74′ Aniekpeno Udoh).