Otteluraportti: KuPS voitti Ilveksen ja teki Veikkausliigan historiaa!

Kuopion Palloseura taisteli 1-2 (1-1) voiton Tampereen Ilveksestä Valkeakosken Tehtaan Kentältä. Voitto oli KuPS:lle 23. peräkkäinen tappioton ottelu Veikkausliigassa, joka on sarjan uusi ennätys.

KuPS otti ottelun hallinnan heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Kokomustassa vierasasussa pelannut kuopiolaisjoukkue pyöritti palloa näyttävästi ja joukkueen tehokkuudesta saatiin makua jo reilun viiden minuutin jälkeen.

Avauskokoonpanoon noussut Diogo Tomas löysi upealla pystypallolla Janis Ikaunieksin, jonka laukauksen Ilves-vahti Rasmus Leislahti vielä torjui. Irtopallossa oli kuitenkin ensimmäisenä KuPS:n Tim Väyrynen, joka sijoitti pallon varmasti tyhjään maalin vieden KuPS:n johtoon.

KuPS jatkoi ottelun hallintaa myös avausmaalinsa jälkeen, mutta huippupaikoille kuopiolaiset eivät toisella jaksolla enää päässeet.

Avausjakson viimeiselle vartille KuPS:n pelaaminen passivoitui hieman liikaa ja Ilves alkoi saamaan enemmän otetta pelistä. Ensimmäisen puoliajan viime hetkillä Ilveksen Kai Meriluoto riisti pallon Gabriel BispoltaPetteri Pennanen nappasi irtopallon ja latasi tarkan kudin KuPS-maalin taka-alanurkkaan ja näin puoliaikatauolle mentiin tasanumeroissa.

Heti toisen puoliajan alkuun Ilveksellä oli huippupaikka siirtyä pelissä johtoon, mutta Meriluodon laukaus lähietäisyydeltä karkasi kauas korkeuksiin.

Toisen jakson alkukankeuden jälkeen kuopiolaisvieraat ottivat pallonhallinnan täysin itselleen, mutta maalipaikoille murtautuminen oli vaikeaa. Ilves puolusti tiiviisti matalassa blokissa, eivätkä kuopiolaiset tuntuneet löytävän keinoja isäntien puolustusmuuria vastaan.

75 minuutilla KuPS:n kulmapotku jäi pomppimaan Ilveksen rangaistusalueelle, Diogo Tomas nappasi irtopallon ja hänet kaadettiin kentän pintaan. Erotuomari Joni Hyytiä osoitti empimättä palloa pilkulle ja Tim Väyrynen laukoi täplältä varmasti illan toisella osumallaan KuPS:n jälleen johtoon.

Ottelun loppu pelattiin KuPS:n vahvassa kontrollissa ja joukkue piti Ilveksen kurissa päätösvihellykseen saakka.

Voitto oli KuPS:lle 23. peräkkäinen tappioton ottelu Veikkausliigassa. Tämä on Veikkausliigan uusi ennätys peräkkäisissä tappiottomissa otteluissa.