Otteluraportti: KuPS painoi FC UNA Strassenin kanveesiin ja marssi jatkoon Euroopassa!

Kuopion Palloseura pesi kasvonsa ja otti murskavoiton Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen toisessa osaottelussa luxemburgilaisesta FC UNA Strassenista lukemin 5–0 (2–0). KuPS eteni toiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 5–0.

KuPS tuli ottelun alkuun hyvällä energialla, vaikkakin ensimmäisen maalipaikan tarjoilikin vierasjoukkue. Pelikellon edetessä oli aistittavissa, että KuPS halusi näyttää runsaslukuiselle kuopiolaisyleisölle, että Kuopion matka europeleissä ei ole päättymässä tähän.

Ottelun 18. peliminuutilla Joslyn Luyeye-Lutumba jatkoi prässin loppuun asti ja FC UNA Strassenin maalivahdilta lipesi pallo käsistään, eikä Joslyn jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Nuori lupaava laituri otti pallon ja siirsi sen nopeasti takaviistoon Otto Ruopille, joka ei erehtynet avopaikasta vaan puttasi pallon varmasti maaliin.

Minuuttia myöhemmin FC UNA Strassen oli lähellä tasoitusmaalia, mutta toppari Samuli Miettinen blokkasi pallon maaliviivalta ja käynnisti kuopiolaisten vastahyökkäyksen. Tuttu mies oikealta laidalta – Joslyn Luyeye-Lutumba painoi pallon kanssa oikeaa kaistaa läpi ja keskitti pallon maalin eteen, josta Ruoppi puski illan toisella osumallaan kuopiolaiset 2–0 johtoasemaan.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty, vaikkakin paikkoja oli isontaa johtoasemaa jo ensimmäisen nelivitosen aikana.

Toiselle jaksolle KuPS jatkoi kaasupohjassa ja isku 48. peliminuutilla lukemat 3–0. Matias Siltanen prässäsi pallon kotijoukkueelle ja sen myötä Axel Widjeskog pääsi puolustuslinjan läpi boksiin ja sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

Turvallinen 3–0 lukema taululla KuPS vihdoin nosti jalkaa kaasulta ja alkoi jäädyttämään peliä. Täysosumia oli siitäkin huolimatta vielä edessä.

Vaihdosta kentälle tullut Ousmane Diawara prässäsi ensiksi pallon kotijoukkueelle ja oli viimeistelemässä maalia aivan maalin edestä Joslyn Luyeye-Lutumban syötöstä. Pelikellossa oli 75. minuuttia ja kuopiolaiset ottivat jo varman tuntuisen 4–0 johtoaseman.

Joskus vanha sanonta ”naatitaan naatitaan” pitää paikkaansa ja se oli ottelun viimeisessä maalissa läsnä. Hienon ja pitkän syöttelykuvion päätteeksi pallo siirreltiin boksin sisällä Arttu Heinoselle, joka upotti pallon varmasti maaliverkkoon. Loppunumerot ansaitusti kotijoukkueelle 5–0.

Seuraavalla kierroksella KuPS kohtaa eurokentillä norjalaisen Tromsø IL:n ja ensimmäinen ottelu pelataan jo ensi viikon torstaina 25.7. Kuopiossa. Kuopion Palloseura lähtee ottelusarjaan altavastaajana, mutta samanlaisella jalkapallohurmoksella norjalaisetkin ovat kaadettavissa. Lipunmyynti alkaa jo huomenna 19.7. ja tiedotamme asiasta lisää aamun aikana.