Otteluraportti: Axel Vidjeskogin unelmamaali siivitti KuPS:n voittoon FC Interistä

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkui voitokkaana, kun keltapaidat kaatoivat sarjakakkosen Turun FC Interin Kuopion Keskuskentällä 1-0 (1-0). Ottelun ainoa maalin iski liigauransa avausosumallaan Axel Vidjeskog. Upeaa voittoa oli seuraamassa kauden ennätysyleisö – Keskuskentän lehtereillä oli paikalla 2754 katsojaa.

Kuopiolaiset lähtivät otteluun hieman poikkeuksellisella 4-4-2 -muodolla, joka oli Simo Valakarin joukoilta erinomainen ratkaisu. KuPS onnistui tukkimaan turkulaisten pelinavaamisen mallikkaasti ja vieraat joutuivatkin turvautumaan usein pitkiin avauksiin kohti Timo Furuholmia ja Benjamin Källmania.

Ottelun ensimmäinen varttitunti pelattiin varsin tasaisissa merkeissä, mutta KuPS otti pelin hallintaansa avausjakson edetessä. Jälleen hyvällä pelipäällä ollut Santeri Haarala pääsi vartin pelin jälkeen kokeilemaan kaukolaukauksellaan Inter-vahti Henrik Moisanderin torjuntaosaamista – Moisander veti pidemmän korren.

Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen Arttu Heinonen pääsi sutimaan lähietäisyydeltä, mutta tälläkin kertaa Moisander veti flipperi-pallon päätteeksi pidemmän korren.

KuPS:n vahva painostus tuotti lopulta tulosta, kun pelikellossa oli reilu puoli tuntia. Santeri Haarala löysi Inter-puolustuksen keskeltä Axel Vidjeskogin, joka laukoi uskomattoman upean kaukolaukauksen takaylänurkkaan. Maali oli FF Jaron kasvatin ensimmäinen Veikkausliigassa.

Reilu viisi minuuttia ennen avausjakson loppua turkulaiset olivat lähellä tasoitusmaalia, kun KuPS-vahti Johannes Kreidlin pieni hapuilu pallon oli kostautua. Timo Furuholmin kengänkärjestä pallo kuitenkin suuntautui hiuksenhienosti KuPS-maalin ohi.

Vielä ensimmäisen puoliajan viimeisillä hetkillä KuPS oli lähellä tuplata johtonsa, kun Diogo Tomas pääsi erikoistilanteen päätteeksi laukomaan irtopallosta. Topparin laukaus kuitenkin kajahti Inter-maalin tolppaan.

Ottelun toiselle puoliajalle Inter otti vahvemmin pelin haltuunsa ja KuPS joutui puolustuskannalle. Kuopiolaiset puolustivat kuitenkin tiiviisti ja onnistuivat pitämään turkulaisvieraat pois vaarallisilta maalipaikoilta. Vaarallisimmat tilanteet vierailijat saivat erikoistilanteista, joissa keltapaitojen puolustus kuitenkin taisteli uhrautuvasti.

KuPS oli lopulta huomattavasti lähempänä maalintekoa myös toisella puoliajalla. Vieraiden nostaessa enemmän ja enemmän pelaajia KuPS:n alueelle isännät saivat otollisia vastahyökkäyksiä.

Santeri Haarala pääsi nokikkain Moisanderia vastaan, kun 85 minuuttia oli pelattu, mutta erinomaisen ottelun Interin maalilla pelannut konkarivahti torjui jälleen. Ottelun lisäajalla KuPS:n laitapuolustaja Henry Uzochukwu karkasi puhtaaseen läpiajoon, harhautti maalivahti Moisanderin, mutta laukaus osui tolppaan. Hetkeä myöhemmin toiselle puoliajalle kentälle vaihdettu Lucas Rangel pääsi avopaikkaan, mutta tälläkin kertaa Moisander veti pidemmän korren.

”Pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaa fantastisesti”

FC Interistä otettu voitto oli KuPS:lle erittäin tärkeä, sillä voiton myötä ero sarjassa toisena oleviin turkulaisiin kutistui viiteen pisteeseen. Päävalmentaja Simo Valakari odotti joukoiltaan ehjää 90-minuuttista ja joukkue vastasi huutoon erinomaisesti.

”Isot kolme pistettä meille ja mahtava revanssi kauden avauskierroksen ottelusta. Muutimme omaa pelaamistamme selkeästi vakiosapluunastamme ja pelaajat toteuttivat laadittua pelisuunnitelmaa fantastisesti”, Valakari iloitsi.

KuPS:n voiton takuuna oli todella varmasti ja tiiviisti toiminut koko joukkueen puolustuspelaaminen. KuPS onnistui pitämään edellisessä viidessä ottelussa 13 maalia tehneen vierasjoukkueen liki täysin pois maalipaikoilta.

”Puolustimme todella hyvin joukkueena ja pystyimme pitämään Interin pois huippupaikoilta. Vastapainoksi loimme itse ison kasan huippupaikkoja, ja parantamisen varaa jäi oikeastaan vain viimeistelyssä. Kokonaisuuteen olen kuitenkin todella tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa kohti lauantain kotiottelua FC Honkaa vastaan”, Valakari summaa.

KuPS:n seuraava ottelu on edessä tulevana lauantaina 19.6. Kello 17 alkavassa ottelussa KuPS saa vastaansa FC Hongan.

KuPS:n kokoonpano FC Inter-ottelussa:

Johannes Kreidl, Daniel Carrillo, Diogo Tomas, Henri Toivomäki, Henry Uzochukwu, Nana Boateng, Anton Popovitch, Urho Nissilä (70’ Juho Pirttijoki), Axel Vidjeskog (82’ Jordan Sebban), Arttu Heinonen (63’ Lucas Rangel), Santeri Haarala.