OTTELUENNAKKO: ONS – KuPS la klo 14.00

Kuopion Palloseuran pistejahti jatkuu lauantaina Raatin stadionilla

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu lauantaina vieraskentällä Oulussa. Kotijoukkue ONS ja KuPS kohtaavat Subway Kansallisen Liigan kymmenennen sarjakierroksen ottelussa, joka pelataan legendaarisella Raatin stadionilla kello 14.00 alkaen. Ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Kolmatta peräkkäistä voittopeliä tavoittelemaan

KuPS-joukkue nousi viime viikonloppuna takaisin sarjataulukon kärkipaikalle kukistettuaan tiukan kilpakumppaninsa PK-35 Vantaan maalein 6-1. Kuopiolaisjoukkue pelasi Väre Areenalla erinomaista jalkapalloa voittaen ansaitusti suurinumeroisin luvuin. Vastustajajoukkue jäi täysin aseettomaksi keltamustan hyökkäysvyöryn edessä ja kotiyleisöä hemmoteltiin taidokkaasti tehdyillä täysosumilla.

KuPS on päässyt erittäin vahvaan pelivireeseen kahden tappiopelin jälkeen ja hyvää otetta lähdetään jatkamaan Ouluunkin. ”Luottavaisin mielin me lähdemme Ouluun pelaamaan ja omaa peliä vieläkin kehittämään. Koko ajan pitää kehittyä paremmaksi ja kehitystä näkyi jo viime pelissä. Tätä me lähdemme edelleen jatkamaan ja tilanteidenvaihtoja ja pallollisen pelin avaamista meidän pitää parantaa edelleen”, päävalmentaja Pauliina Miettinen pohtii seuraavan liigaottelun asetelmia.

”Puolitehoilla me ei tulla lauantainakaan menemään”

Kuopiolaiset lähtevät jokaiseen peliinsä isona ennakkosuosikkina ja näin tapahtuu lauantainakin. Päävalmentaja vaatii omalta joukkueeltaan korkeaa suoritustasoa jokaisessa ottelussa, eikä puolivaloilla pelaaminen tule kelpaamaan nytkään.

”Ennakkosuosikin viittaa pitää kantaa vastuullisesti työntekoa unohtamatta. Jokaiseen peliin meidän pitää lähteä kehittymään ja silloin kun niin tehdään, hyvä tulee. ONS on nuori ja innokas joukkue, jolla on hyviä pelaajia. He yrittävät pelata oikeaoppista jalkapalloa ja siitä iso kunnia heille. Pelaajamateriaali on kuitenkin varmaan meillä kovempi ja puolitehoilla me ei tulla lauantainakaan menemään”, Miettinen muistuttaa.

Emmi Siren on jälleen valmennusjohdon käytettävissä

Miettinen on tyytyväinen PK-ottelussa nähtyyn pelilliseen ilmeeseen. Kovaa tempoa ja korkeaa intensiteettiä oli otteissa alusta alkaen. ”Sitä oli aivan riittävästi ja siihen olen tyytyväinen, kukaan ei kuitenkaan voi eikä jaksa tehdä sitä koskaan koko ottelun ajan. Vastustajalla ei ollut mitään saumaa ja me teimme todella hienoja maaleja. Pelaajat osoittivat, että he haluavat edelleenkin kehittyä ja työnteko näkyi pelissä. Samaan tasoon me pyrimme lauantainakin ja oikealla tiellä me tällä hetkellä olemme”, päävalmentaja sanoo.

Keskikenttäpelaaja Emmi Siren on ollut pitkään sivussa loukkaantumisen johdosta, nyt hän on tulossa takaisin ollen mukana ONS-ottelussa. Hyökkääjä Lavdije Begolli joutuu sen sijaan sivuun arviolta noin 2 kuukauden ajaksi PK-pelissä sattuneen loukkaantumisensa johdosta.