Otteluennakko: Liigacup jatkuu SJK:a vastaan Lippumäessä

Kuopion Palloseura pelaa Liigacupin toisen ottelunsa keskiviikkona 9.2.2022, kun keltapaidat isännöivät Lippumäessä Seinäjoen Jalkapallokerhoa.

Sekä KuPS, että SJK ovat ennen keskiviikon kohtaamista pelanneet yhden ottelun Liigacupissa. KuPS:n cup-taival alkoi voitokkaasti, kun savolaiset kaatoivat avausottelussaan Vaasan Palloseuran maalein 3-1 (2-1). SJK puolestaan tasasi pisteet omassa Liigacupin avausottelussa AC Oulun kanssa 2-2 (0-0) tasapelillä.

Liigacupin C-lohkossa KuPS on piikkipaikalla kolmella pisteellään. VPS on KuPS:n kanssa tasapisteissä, mutta heikommalla maalierolla, sekä ottelun enemmän kuopiolaisia pelanneena. SJK on tasapelipisteellään lohkon kolmantena – samoissa pisteissä on myös ottelun enemmän pelannut AC Oulu.

Liigacupissa lohkojensa kaksi parasta joukkuetta etenee puolivälieriin ja puolivälieräpaikka on luvassa myös kahdelle parhaalle lohkokolmoselle.

C-lohkon päätöskierroksella KuPS matkaa AC Oulu vieraaksi ja VPS isännöi SJK:a Pohjanmaan Derbyssä.

Seinäjoella suuria muutoksia

Veikkausliigan kaudella 2021 SJK palasi mitalikantaan ja sitä myötä myös eurokentille kaudelle 2022. Kerho päätti kautensa kolmanteen sijaan, mikä oli joukkueen ensimmäinen mitalisijoitus sitten kauden 2016.  

Kauden päätösottelusta on kulunut hieman yli kolme kuukautta, mutta Seinäjoella on tapahtunut paljon tässä ajassa. Joukkueen eurokentille palauttaneen Jani Honkavaaran aika kotikaupunkinsa ylpeyden peräsimessä jäi kahden kauden mittaiseksi ja päävalmentajan tehtävät SJK:ssa otti espanjalainen Joaquin Gomez.

35-vuotias Gomez teki viime kaudella hyvää työtä Helsingin IFK:ssa, mutta nyt edessä on jälleen vaativampi ympäristö – sekä valtavat paineet. Seinäjoella mielitään pysyvästi Veikkausliigan kärkitrioon ja joukkueelta odotetaan tuloksia heti huhtikuussa alkavan Veikkausliiga-kauden alusta lähtien.

Pelaajistossa on myös ollut reilusti vaihtuvuutta, mikä on luonnollista uuden valmentajan astuessa kuvioihin. Muun muassa viime kaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden yhdessä FC Interin Benjamin Källmanin kanssa 14 maalilla jakanut Tuco on yhä ilman sopimusta. Isossa roolissa olleet laitapuolustaja Murilo, sekä lainalla pelannut Pyry Hannola siirtyivät Helsingin Jalkapalloklubiin. 

Päävalmentaja Gomez toi IFK:sta mukanaan keskikenttäpelaajat Jake Dunwoodyn, sekä Matej Hradeckyn. Hradeckylle Seinäjoki on entuudestaan hyvin tuttu paikka, sillä TPS-kasvatti on edustanut SJK:a kausilla 2016-17, sekä kaudella 2020.

Hyvin mielenkiintoista on myös nähdä SJK:ssa Ykkösen sarjapaikastaan luopuneesta RoPS:sta siirtynyt keskikentän kaksikko Vertti HänninenTuomas Kaukua. 19-vuotias Hänninen pelasi todellisen tykkikauden Rovaniemellä – yhdeksän maalia ja viisi maalisyöttöä 27 Ykkösen ottelussa. Hännisen ja 21-vuotiaan Kaukuan odotetaan pelaavan ensi kaudella pääosin Ykkösessä pelaavassa SJK Akatemiassa, mutta kaksikolla on täydet mahdollisuudet murtautua ensi kaudella Veikkausliigankin puolella vakiokasvoiksi.

”Haluamme kehittää pallotonta pelaamistamme”

KuPS:n kalenterivuosi 2022 on alkanut voitokkaasti. Harjoitusotteluissa ovat kaatuneet Ilves, KTP ja JJK, sekä Liigacupin avauksessa VPS. Alkuvuoden otteluissa KuPS:n ykköstykki on ollut Janis Ikaunieks – Latvian maajoukkuemies on iskenyt neljään otteluun hurjat seitsemän maalia. Viime kaudella Jänis kärsi loukkaantumisista ja peliminuutit jäivät vähiin, mutta tulevaa Veikkausliiga-kautta silmällä pitäen Ikaunieksin kuntokäyrä vaikuttaa vähintäänkin lupaavalta.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari kokee SJK:n kovana haasteena ja joukkueena, jota vastaan on vaikea valmistautua.

”SJK:ssa on tapahtunut paljon muutoksia viime kaudesta. Valmennus on mennyt uusiksi ja pelaajia on tullut, sekä mennyt. Kentällä meidän tulee olla valmiita mihin vain, sillä SJK taipuu monenlaisiin variaatioihin”, Valakari arvioi.

Keltapaidat pyrkivät kehittämään omaa pelaamistaan päivä päivältä ja viikko viikolta. Vaikka alkuvuosi onkin sujunut voitokkaasti, näkee päävalmentaja parannettavaa varsinkin pallottomassa vaiheessa.

”SJK tarjoaa meille erilaisen pelillisen haasteen. Normaaliakin enemmän meidän tulee olla hyviä pallottomassa vaiheessa. Pallottomana meillä oli pieniä haasteita ottelussa VPS:aa vastaan ja sitä haluamme kehittää jatkossa. SJK-ottelu antaa meille siihen loistavan mahdollisuuden”, päävalmentaja näkee.

Keskiviikkoillan SJK-otteluun Lippumäen ylipainehalliin pystytään ottamaan myös pieni määrä yleisöä. Yleisön läsnäolo tuo pitkästä aikaa oman lisämausteen ottelulle.

”On hienoa päästä pelaamaan jälleen yleisön edessä. Yleisön läsnäolo tuo aina pienen lisälatauksen kentälle”, Valakari iloitsee.

Liigacupin ottelu KuPS-SJK keskiviikkona 9. helmikuuta kello 18.00 Lippumäen ylipainehallissa. 

100 nopeinta kausikortin omistajaa voi lunastaa otteluun lipun itselleen, mutta myös Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Kausikorttilaisen lipun pääset lunastamaan tästä!