Otteluennakko: KuPS saa kotikentälleen vastaansa kovavireisen FC Interin

Kuopion Palloseuran Veikkausliigan ottelut jatkuvat maanantaina 14.6. KuPS saa Kuopion Keskuskentälle vastaansa sarjakakkosen FC Interin kello 18.30 alkavassa ottelussa.

KuPS ja FC Inter kohtaavat toisensa nyt toista kertaa tämän kauden Veikkausliigassa. Joukkueiden välinen ensimmäinen sapelien kalistelu pelattiin huhtikuussa Turussa. Silloin Veikkausliigan avauskierroksella kotinurmellaan pelannut FC Inter oli maalin verran vahvempi ja voitti ottelun Juho Hyvärisen unelmamaalilla 1-0.

KuPS:n ja FC Interin alkukaudet ovat kulkeneet hyvin erilaisissa sävelissä. KuPS:n peli on yskähdellyt ja seitsemästä ottelustaan kuopiolaiset ovat keränneet 10 pistettä. Voitot ovat tulleet FC Lahdesta, IFK Mariehamnista, sekä viimeksi SJK:sta. Tappiosaraketta rasittavat pisteettömät otatukset FC Interiä, Ilvestä ja FC Hakaa vastaan. KuPS on pelannut myös yhden tasapelin HJK:n kanssa.

Turun FC Inter on aloittanut kauden väkevästi. Turkulaiset ovat pelanneet KuPS:n tavoin seitsemän ottelua, joista se on voittanut kuusi. Ainoa tappio on toistaiseksi tullut FC Lahdella kauden toisessa ottelussa.

KuPS ja FC Inter ovat vuosien saatossa kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 51 kertaa ja keskinäisten otteluiden saldo on todella tasainen. Turkulaiset ovat voittaneet otteluista 20, KuPS 18 ja 13 kertaa pisteet on jaettu. 

Turkulaisten 18 pistettä seitsemästä ottelusta oikeuttavat Veikkausliigassa toiseen sijaan. FC Interiä paremman alkukauden on pelannut ainoastaan pisteen enemmän kerännyt Helsingin Jalkapalloklubi. KuPS:n ja FC Interin välinen piste-ero ennen maanantai-illan ottelua on 8 pistettä, eikä kuopiolaisilla ole varaa laskea kärkikaksikkoa pidemmälle karkumatkalle.

Kuopion Keskuskentällä yleisörajoitukset ovat poistuneet, mutta katsojien toivotaan siitä huolimatta pitävän yllä hyvää henkilökohtaista hygieniaa. 

Inter onnistunut laajalla rintamalla

Maanantai-illan ottelusta on odotettavissa erittäin tasainen ja mielenkiintoinen ottelu. Sekä KuPS:n, että FC Interin pelaamisessa on paljon samanlaisia tunnuspiirteitä. Molempien joukkueiden selkärankaan on taottu vahva pallonhallintaan perustuva identiteetti, mutta toisaalta joukkueista molemmat ovat vaarallisia vastahyökkäyksissä. 

FC Interin suurin vahvuus alkukauden otteluissa on ollut tiivis puolustuspelaaminen, sekä tehokkuus maalipaikoissa. Viimeiseen viiteen otteluun turkulaiset ovat pommittaneet 13 maalia, joten KuPS:n hieman ailahtelevasti toiminut puolustus joutuu turkulaisia vastaan kovaan testiin. 

Joukkueen ykkösnimi alkukaudesta on ollut Benjamin Källman. 22-vuotias järkälemäinen hyökkääjä on onnistunut iskemään seitsemässä ottelussa kolme maalia, jonka lisäksi Källman on tarjoillut myös kaksi maaliin johtanutta syöttöä. 

Kokonaisuudessaan Interin hyökkäyskalusto on onnistunut laajalla rintamalla. Konkarihyökkääjä Timo Furuholm, on onnistunut maalinteossa kahdesti ja jakanut kaksi maalisyöttöä. Japanilainen pelintekijä Taiki Kagayama on niin ikään tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt yhden. Monipuolinen Matias Ojala on jo nyt rikkonut yhden kauden maaliennätyksensä, kun oululaislähtöinen keskikenttäpelaaja on viimeistellyt kaksi maalia.

Alakerran tähti turkulaisilla on ollut Martti Haukioja. Hyväraaminen puolustaja kykenee pelaamaan niin topparin, kuin laitapuolustajan paikalla. Yhtä vaille kaikissa tämän kauden Veikkausliigaotteluissa avauskokoonpanossa ollut Haukioja on viimeistellyt joukkueelleen kolme maalia, sekä antanut yhden maaliin johtaneen syötön. Erikoista puolustajan maaleissa on se, että jokainen tämän kauden kolmesta maalista on syntynyt rangaistuspilkulta. Tehoja häneltä sopii odottaa myös rankkaritäplän ulkopuolelta.

FC Interin voi odottaa ryhmittyvän KuPS:aa vastaan heille ominaiseen 3-4-1-2 -muotoon, mutta päävalmentaja Jose Riveiron pelikirja mukautuu myös moniin erilaisiin variaatioihin. 

Ehjä 90-minuuttinen tavoitteena

KuPS onnistui katkaisemaan lyhyen tappioputkensa, kun keltapaidat taistelivat torstaina Seinäjoella 0-1 vierasvoiton. Voiton kulmakivenä oli tiiviisti toiminut puolustuspelaaminen viimeisenä lukkonaan maalivahti Johannes Kreidl

Ennen SJK-ottelua KuPS oli päästänyt kahdessa edellisessä ottelussaan viisi maalia omiin, joten nollapeli omassa päädyssä oli tervetullut. KuPS:n päävalmentaja Simo Valakarin mukaan KuPS onnistui puolustamaan yhtenäisenä joukkueena SJK-voitossa.

”SJK-pelissä olin tyytyväinen siihen, kuinka me puolustimme koko joukkueen voimin. Se meillä pitää olla lähtökohtana jokaisessa ottelussamme. Onnistunut koko joukkueen puolustuspelaaminen tekee kolmen pisteen tavoittelemisesta huomattavasti helpompaa”, Valakari iloitsee.

Samaan hengenvetoon Valakari muistuttaa, ettei joukkue onnistunut pelaamaan tasollaan täyttä 90 minuuttia.

”Viime pelin ensimmäisellä puoliajalla teimme kentällä niitä asioita, joita olemme harjoitelleet ja joita haluan nähdä pelissämme. Toisella puoliajalla peli vähän hajosi. Haluamme kehittää edelleen omaa pallollista pelaamistamme ja nyt meidän pitää saada ehjä ysikymppinen, mikäli haluamme voittaa Interin”, Valakari summaa.

KuPS-luotsi arvioi Interin yhdeksi sarjan parhaimmista joukkueista. Joukkueet kohtasivat huhtikuussa sarjakauden avausottelussa Turussa, jolloin pienten marginaalien ottelu päättyi silloisten isäntien eduksi.

”Inter on ollut yksi alkukauden parhaista joukkueista ja edessä on taas erilainen pelillinen haaste. Heidän pelaamisensa on todella hyvässä tasapainossa ja kyllä 13 tehtyä maalia viimeiseen viiteen peliin kertoo heidän hyökkäyspelaamisensa laadusta. Meidän tulee olla hereillä heidän hyökkääjiensä kanssa ja pitää heidät pois vaarallisilta alueilta”, Valakari päättää.

Veikkausliigan ottelu KuPS-FC Inter maanantaina 14.6. kello 18.30 Kuopion Keskuskentällä. Liput otteluun voit ostaa ennakkoon www.tiketti.fi, tai Tiketin myyntipisteiltä Kuopion Sokokselta tai Kuopion Prismalta. 

Lippuja myydään myös stadionin portilla. Kausikortteja ei tarvitse enää vaihtaa ottelukohtaiseen lippuun.

Mikäli et pääse seuraamaan ottelua paikan päälle, voit katsoa suoran lähetyksen Ruutu+ palvelun kautta tai radiosta Savon Aalloilta!