Otteluennakko: KuPS isännöi HJK:ta 100 v juhlaottelussa

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi saa jatkoa huomenna 5. toukokuuta, kun 100-vuotias seura isännöi Veikkausliigan kärkikamppailussa Helsingin Jalkapalloklubia. Ottelu alkaa Kuopion Väre Areenalla kello 18:15, mutta juhlatapahtuma alkaa kello 16:00.

Ottelu on osa Kuopion Palloseuran 100-vuotis juhlatapahtumaa, joka polkaistaan käyntiin jo kello 16:00. Tapahtumassa Väre Areenan parkkialue muuntautuu juhla-alueeksi, missä kuullaan livemusiikkia sekä nautitaan hyvästä ruoasta ja virvokkeista.

Lue lisää ohjelmasta ja aikataulusta täältä:

Otteluun joukkueet lähtevät erilaisista lähtökohdista

KuPSin ja HJK:n kauden aloitukset ovat poikenneet toisistaan. HJK on ollut odotetun vahva ja pitää sarjan piikkipaikkaa. Vastaavasti keltamustat ovat vaisun alun jälkeen ottaneet kaksi tärkeätä voittoa ja nousseet sarjataulukossa aina kolmannelle sijalle asti.

KuPS on Veikkausliigan kolmannella sijalla, kun viidestä ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet kaksi, pelanneet kertaalleen tasapelin sekä hävinneet kaksi ottelua. Pisteitä keltamustat ovat keränneet toistaiseksi seitsemän ja sarjataulukossa samoissa pisteissä komeilee myös Ilves.

HJK on Veikkausliigan piikkipaikalla, kun viidestä ottelustaan helsinkiläiset ovat voittaneet neljä ja pelanneet kertaalleen tasan. Näissä viidessä ottelussa HJK on tehnyt yhdeksän maalia ja päästäneet vain yhden.

Juhlaottelussa Kuopion Väre Areenalla kohtaavat kaksi joukkuetta, joiden ikimuistoiset mestaruustaistelut viime vuosilta on kaikkien muistossa. Kuopion Palloseura on kaksi kautta putkeen jäänyt yhden pisteen päähän HJK:sta, joka on päässyt nostamaan mestaruuspokaalia.

Kuopion Palloseuran ja klubin väliset kohtaamiset ovat olleet viime vuosina erittäin tasaisia. Viime kauden kolmesta Veikkausliigan kohtaamisesta kahdessa pisteet tasattiin ja viimeisessä kohtaamisessa KuPS otti komean 1–0 vierasvoiton. Läheisin kohtaaminen kuitenkin löytyy tämän vuoden puolelta, kun KuPS taipui rangaistuspotkukilpailun jälkeen Liigacupin välieräottelussa HJK:lle.

Kuopion Palloseura lähtee juhlaotteluun luottavaisin mielin

Kysyimme tänään joukkueen päävalmentaja Jani Honkavaaralta sekä keskikenttäpelaaja Seth Saariselta millä mietteillä joukkue lähtee juhlaotteluun. Katso haastattelut alla olevalta videolta.

Suosittelemme lippujen ostamista ennakkoon verkosta portin ruuhkautumisen välttämiseksi.

Ottelulipulla ja kausikortilla pääset sisään myös tapahtuma-alueelle.

Pääsyliput juhlaotteluun ennakkoon Tiketistä:

https://www.tiketti.fi/kups-hjk-vare-areena-kuopio-lippuja/89372?b=1