Nana Boateng siirtyy Romanian suurseuraan – KuPS saa merkittävän siirtosumman

Kuopion Palloseuran keskikenttäpelaaja ja joukkueen kapteeni Nana Boateng siirtyy Romanian puolustavan mestarin CFR Clujin riveihhin. KuPS saa Boatengin siirrosta merkittävän siirtosumman.

27-vuotias ghanalainen siirtyi KuPS:aan kaudelle 2020 ja hän nousi välittömästi Veikkausliigan tähtipelaajien joukkoon. Kauden 2020 päätteeksi Boateng valittiinkin Veikkausliiga-kauden parhaaksi keskikenttäpelaajaksi Captain’s Ball-gaalassa.

Boatengin vahvat otteet jatkuivat Suomen kenttien lisäksi myös europeleissä. Viime syksyllä KuPS:n Eurooppa Liigan karsintojen viimeisellä kierroksella pudottanut Cluj pyrki saamaan Boatengin jo talven siirtoikkunassa, mutta tuolloin Boatengin haluttiin vielä jatkavan Kuopiossa. 

Kuopion Palloseura saa sopimuksensa viimeistä kauttaan pelaavasta Boatengista merkittävän siirtokorvauksen. Vaikka Veikkausliigan eliittiin kuuluneen pelaajan menetys on KuPS:lle pelillisesti takaisku, osoittaa Boatengin ja Lucas Rangelin siirrot sen, että KuPS on pelaajille erinomainen mahdollisuus päästä urallaan eteenpäin ja kehittyä pelaajina.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari näkee Boatengin siirron Clujin kertovan siitä, että seurassa ja joukkueessa tehdään oikeita asioita.

”Olemme pelanneet erinomaisen kauden Veikkausliigassa ja europeleissä. Näytimme tasomme ja laatumme kovia eurooppalaisjoukkueita vastaan. Se, että pelaamme hyvää jalkapalloa kovissa paikoissa osoittaa, että joukkueessamme on loistavia pelaajia, jotka kiinnostavat myös Euroopan suurseuroja. Olemme todella iloisia Nanan puolesta, että hän pääsee urallaan eteenpäin. Meillä ei ollut mitään pakkoa luopua hänestä, mutta koimme, että tässä vaiheessa tämä on paras ratkaisu seuran, joukkueen ja pelaajan itsensä kannalta”, Valakari kertoo.

Valakarin mukaan joukkueen tavoitteet eivät ole muuttuneet loppukaudelle. Pelaajamateriaali on vahva ja joukkue haluaa voittaa jatkossakin.

”Meidän tavoitteemme kauden alusta lähtien oli voittaa pokaaleita, voitimme jo suomen cupin ja haluamme edelleen voittaa lisää. Mikään ei ole muuttunut. Meillä on vahva joukkue ja taistelemme edelleen Veikkausliigan kärkisijoista”,

CFR Cluj on puolustava Romanian mestari, joka johtaa puhtaalla pelillä kotimaista sarjaansa. Joukkue selvitti myös tiensä Euroopan Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, jossa Boateng pääsee taistelemaan FK Jablonecin, AZ Alkmaarin ja Randers FC:n kanssa.

Kaikkiaan Nana Boateng edusti Kuopion Palloseuraa 57 ottelussa, joissa hän onnistui viidesti maalinteossa. Tälle kaudella Boateng valittiin joukkueensa kapteeniksi ja hän olikin KuPS:n yli 98-vuotiaan seurahistorian ensimmäinen ulkomaalainen kapteeni.

KuPS kiittää Nana Boatengia ikimuistoisista otteluista ja toivottaa onnea uusiin haasteisiin!