KUPS OY:N TOIMITUSJOHTAJA JARMO HEISKASEN TIEDOTE

Savon Sanomat on jättänyt jutustaan pois olennaisia sen tietoon saatettuja seikkoja, minkä vuoksi minulle ei ole jäänyt muuta mahdollisuutta kuin tuoda näitä seikkoja oma-aloitteisesti julki.

Siltä osin kuin kyse on henkilöstöjohtamisestani, viittaan KuPS Oy:n henkilöstöryhmien laatimiin vastineisiin, joita Savon Sanomat ei ole suostunut pyynnöistä huolimatta julkaisemaan. Vastineista ilmenee, että KuPS Oy:n henkilöstöllä ei ole moitteita toimintaani kohtaan.

Käytin aiemmin alkoholia, mutta kiistän, että minulla olisi alkoholiongelma tai että alkoholi olisi vaikuttanut työni tekemiseen. En ole myöskään ottanut alkoholia yli puoleen vuoteen. Olemme keskustelleet tästä aiemmin yhtiön johdon kanssa, mutta se ei ole johtanut mihinkään toimenpiteisiin. 

Savon Sanomien esiin nostamaa ravintolaepisodia on käytetty luomaan kuvaa epäasiallisesta käytöksestäni. Kyse oli KuPS Oy:n taustajoukkojen viime kauden päättäjäisistä. Paikalle tuli KuPS Oy:n entisen hallituksen naispuolinen jäsen. Siirryimme istumaan kahdestaan erilleen muista ihmisistä. Kävimme kahdenvälisen keskustelun menneistä tapahtumista, muun muassa naisen toiminnasta pyrkimyksessä vaihtaa KuPS Oy:n toimitusjohtaja. Kiivaan keskustelun aikana nainen nousi yllättäen ylös nostaen samalla pöytää. Paikalla ollut seurueemme jäsen kehotti naista rauhoittumaan. Palasin tämän jälkeen istumaan omalle paikalleni muiden seuraan. Nainen kuitenkin seurasi perässäni tuoden puhelimensa lähietäisyydelle kasvoistani ja provosoi minua riitelemään, uhaten jakavansa kuvaamansa materiaalin sosiaaliseen mediaan ja tiedostusvälineille. Tässä tilanteessa sanoin hänelle ”painu vi***un” muutaman kerran. Viimeisellä kerralla, kun hän ei lopettanut kuvaamista, nousin ylös paikaltani toistaen vastaavat sanat. Tällöin myös muut paikallaolijat pyysivät naista poistumaan, minkä jälkeen hän myös poistui paikalta. Tapahtuneella oli useita silminnäkijöitä, jotka vahvistavat edellä kuvatun.

Tapahtuma on käsitelty KuPS Oy:n johdon kanssa. Kielenkäyttöni ei ollut tilanteessa asianmukaista. Pyydän kielenkäyttöäni anteeksi. Pyysin anteeksi myös kyseiseltä naiselta heti pian tapahtuman jälkeen.

Savon Sanomien 14.5.2022 julkaisemassa jutussa kerrotaan myös minun ja KuPS Ry:n väleistä ja väitetään, että olisin vaikeuttanut KuPS ry:n toimintaa. Olen avoimesti nostanut esiin KuPS ry:n toiminnan epäkohtia, jotka eivät mielestäni vie koko KuPS:n toimintaa oikeaan suuntaan. Yksi tällainen epäkohta on KuPS ry:n käyttämät työsopimukset. Viimeksi näiden sopimusten epäkohdat tulivat esille palkatessamme KuPS ry:n palkkalistoilla olleet valmentajat Joonas Pöntisen ja Issa Thiawin KuPS Oy:n valmennustehtäviin. Palkkasimme Issa Thiawin KuPS Oy:n miesten akatemiajoukkueen päävalmentajaksi maaliskuussa. Pian tämän jälkeen KuPS ry:n hallituksen nimissä lähetettiin kirje KuPS Oy:n hallitukselle ja omistajalle.

Savon Sanomien artikkelin mukaan KuPS Oy ei ole vastannut kirjeeseen. KuPS Oy:n puolesta on pyydetty täsmennystä kirjeessä olleisiin epätarkkoihin väitteisiin. KuPS ry:n hallitus ei ole kuitenkaan vastannut näihin tarkennuspyyntöihin. Koska KuPS Oy ei ole saanut tietoa väitetystä KuPS ry:n toiminnan vaikeuttamisesta, vaikuttaa siltä, että nimenomaan edellä mainitut valmentajasopimukset tai muut vastaavan kaltaiset tapahtumat ovat kirjeen taustalla.

Haluan pyytää anteeksi kaikilta, joille olen mahdollisesti käytökselläni aiheuttanut mielipahaa. Olen pyrkinyt kehittämään kuopiolaista jalkapallotoimintaa määrätietoisesti parhaan osaamiseni mukaan yli kymmenvuotisen toimintakauteni aikana ja olemme yhdessä nostaneet Kuopion Palloseuran sekä miehissä että naisissa valtakunnallisesti huipulle. 

Minun osaltani aiheen kommentointi on nyt päättynyt. 

Kuopiossa 16.5.2022

Jarmo Heiskanen

KuPS Oy:n toimitusjohtaja