Kansallinen Cup: Åland U – KuPS 1-2 (1-1)

Valokuva: Kuopion Palloseura Oy

Kuopion Palloseura eteni Kansallisen Cupin loppuotteluun

Kuopion Palloseura on raivannut tiensä Kansallisen Cupin loppuotteluun. Kuopiolaisten finaalipaikka ratkesi sunnuntaina Maarianhaminassa, jossa kotijoukkue Åland United kukistui tiukassa välieräottelussa maalein 1-2. Loppuottelu pelataan ensi viikonloppuna ja kuopiolaisten finaalivastustajana toimii HJK. Puolustaja Hannah Sharts ja hyökkääjä Lavdije Begolli olivat KuPS-joukkueen ratkaisijoita tämän iltapäivän pelissä.

KuPS aloitti ottelun vahvasti hankkien alussa useita kulmapotkuja, joista yksi johti kotijoukkueen nopeaan vastaiskuun ja Jacqueline Hand pääsi viimeistelemään Unitedin johtomaalin 1-0 (24 min). KuPS tuli pian tasoihin, kun Ana Paula Silva Santosin keskittämä kulmuripallo tavoitti Shartsin joka puski helposti 1-1 (26 min). Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Begolli onnistui viimeistelemään voittomaalin toisen puoliajan puolivälissä (67 min) ja tämä osuma riitti keltamustalle voittoon Wiklof Holding Areenalla. Lopputulos oli ansaittu ja arvokas saavutus.

”Ensimmäinen asia on se, että tämä on meille ensimmäinen vierasvoitto cupissa Unitedista. Se on historiallinen suoritus ja tosi tärkeä juttu. Ensimmäisellä puoliajalla meidän oma pelaamisemme ei ollut sitä mitä me halutaan. 1-0-maali tuli meidän omasta virheestämme, johon saimme kuittauksen heti perään 1-1. Tauolla me teimme pelaajavaihtoja ja toinen puoliaika oli täysin meidän kontrollissamme. Teimme voittomaalin ja olimme selkeästi parempia. Voittajasta ei jäänyt tänään mitään epäselvyyttä”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kuvaili välieräpelin tapahtumia.

Vierasvoitto maistui todella hyvältä ja vähitellen huomio käännetään jo ensi viikon loppuotteluun. ”Voitto Maarianhaminassa tuntuu tosi hyvältä. Oli oikea päätös siirtää peli sunnuntaille, sillä olot olivat tänään hyvät. Finaali on aina finaali ja on tosi mukavaa päästä pelaamaan loppuottelussa. Cupin voittaminen ei ole ikinä helppoa ja olen tyytyväinen siihen, että joukkue on pelannut meille mahdollisuuden päästä pelaamaan tämän cupin voitosta”, Ojala kiitteli voitontahtoista pelaajaryhmäänsä.