Kaela Hansen saapuu Kuopion Palloseuraan

Kuopion Palloseura on tehnyt uuden pelaajasopimuksen, kun 23-vuotias Kaela Hansen ja KuPS ovat solmineet yksivuotisen pelaajasopimuksen, joka sisältää myös option seuraavasta pelikaudesta.

Subway Kansallisessa Liigassa pelaava Kuopion Palloseura on tehnyt merkittävän pelaajahankinnan pian alkavaa liigakautta 2024 varten. KuPS ja kanadalainen Kaela Danielle Mercado Hansen ovat allekirjoittaneet yksivuotisen pelaajasopimuksen, joka kattaa pelikauden 2024 sisältäen option seuraavasta pelikaudesta. Hansen saapui maanantaina Kuopioon liittyen samalla KuPS-joukkueen pelaajavahvuuteen.

Vancouverissa syntynyt 23-vuotias puolustaja on kovan luokan pelaajavahvistus uudistuvalle kuopiolaisjoukkueelle. Hansen on pelannut urallaan Kanadan U17- ja U20-maajoukkueissa, University of Kansas-yliopistojoukkueessa sekä Euroopassa ZFK Spartak Suboticassa Serbian liigassa.

Hansen pelasi vuonna 2016 U17-ikäluokan MM-turnauksessa Jordaniassa sekä kolmen maan U17-turnauksessa Kiinassa. Hän pelasi seuraavana vuonna 2018 Kanadan U20-maajoukkueessa sekä vuodet 2018–2023 Kansasin yliopistojoukkueessa. Kaela pitää hallussaan yliopistojoukkueensa peliaikaennätystä ja puolustaja pelasikin avauksessa kaikissa otteluissa yliopistossa ollessaan. Kaela siirtyi tämän jälkeen ZFK:n riveihin saavuttaen kaudella 2023 Serbian liigamestaruuden ja liigacupin voiton.

Nyt Hansenin oma pelaajaura jatkuu keltamustassa kuopiolaisjoukkueessa ja puolustaja on innoissaan uudesta seurastaan.

”Olen innoissani ja odotan mielenkiinnolla tulevaa yhteistä matkaamme. Tämä on minulle hieno mahdollisuus, enkä malta odottaa, että pääsen pelaamaan ja samalla tutustumaan uusiin joukkuekavereihin”, kertoo Hansen tuntemuksiaan.

Hansen kohtasi viime vuonna kertaalleen myös Kuopion Palloseuran. ZFK ja KuPS kohtasivat syyskuussa Kögessä UEFA:n naisten Mestarien liigan alkuturnauksen loppuottelussa, jossa serbijoukkue oli vahvempi maalein 2-1. ZFK eteni näin jatkoon toiselle kierrokselle kohdaten seuraavaksi ruotsalaisseura Rosergårdin, joka oli vuorostaan vahvempi yhteismaalein 2-7 edeten jatkoon mestareiden liigan lohkovaiheeseen. Hansen pelasi jokaisessa ZFK:n viime syksyn neljässä europelissä ja muistissa on vahvasti viime kauden Mestarien liigan ottelut.

”Muistan viime kaudelta, että KuPSia vastaan oli todella vaikea lähteä pelaamaan europeleissä. Koin, että Kuopion Palloseuralla oli todella paljon taitavia pelaajia kentällä ja on todella hienoa päästä nyt pelaamaan näiden lahjakkuuksien kanssa samassa joukkueessa”, kertoo Hansen.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi on tyytyväinen uuteen pelaajahankintaan, jolla on jo hyvä kokemus Mestarien liigasta.

”Olemme iloisia, että Kaela liittyy mukaan joukkueeseemme. Hän on monipuolinen pelaaja, jolla on jo tärkeää kokemusta europeleistä viime kaudelta”, tiivistää Valtteri.

Tervetuloa Kuopioon Kaela Hansen!