Gigantti otteluennakko: KuPS avaa eFutisliigakauden tänään Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

Kuopion Palloseura palaa virtuaalisille pelikentille toden teolla tänään, kun KuPS saa eFutisliigan avausottelussaan vastaan Rovaniemen Palloseuran.

eFutisliigan runkosarja pelataan kahdessa seitsemän joukkueen lohkossa. KuPS:n kanssa B-lohkossa pelaavat SJK, Ilves, FC Inter, IFK Mariehamn, RoPS ja KTP. 

Ensimmäisellä eFutisliigan kaudella KuPS eteni puolivälieriin, jossa tie nousi pystyyn lopulta mestaruuden voittanutta Hakaa vastaan. Rovaniemeläisten avauskausi päättyi juuri KuPS:aa vastaan, kun Keltamusta pudotti RoPS:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Rovaniemellä ensimmäisen kauden hivenen heikkoon suorittamiseen on reagoitu voimakkaasti ja joukkueen pelaajistossa nähdäänkin tulevalla kaudella muutoksia. 

Runkosarjassa toiseksi viimeiseksi jäänyt ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tippunut RoPS vaihtoi joukkueessa viime kaudella esiintyneen Topias ”Kyllmar21x” Kylliäisen sivuun ja hänen paikkansa Ali ”Fantasyali” Chakirin parina ottaa vasta 16-vuotias Eetu ”Etruski” Rautakallio. Tuorein RoPS kasvo on pelannut vahvasti virtuaalisessa Suomen Cupissa, joten RoPS:n voi povata petraavan viime kaudesta.

Tiistaina eFutisliigassa pelataan neljä ottelua.

KuPS-kaksikko luottavaisena uuteen kauteen

Kuopion Palloseura jatkaa viime kaudella KuPS-paidassa debytoineeseen kaksikkoon. Joel ”Tsouel” Niemelä ja Pyry ”PyrdeR6” Rajala osoittivat ensimmäisellä kaudella pystyvänsä parhaimmillaan voittamaan minkä joukkueen tahansa, mutta sijoitus kahdeksan parhaan joukossa jätti kaksikolle hienoisen pettymyksen maun suuhun. 

”Viime syksystä jäi pettymyksen maku, sillä tavoite oli pidemmällä kuin kahdeksan parhaan joukossa”, 19-vuotias Tsouel miettii.

Luottoa tulevaan kauteen kaksikolla kuitenkin on. PlayStationin ohjain on taas hieman tutumpi ja Suomen e-maajoukkueestakin tutut pelaajat ovat omien sanojensa mukaan valmiimpia ja kokeneempia uuden kauden kynnyksellä:

”Parantamaan lähdetään ehdottomasti viime kaudesta. Syksyllä pelit menivät ihan hyvin, mutta tuntuu siltä, että olemme kehittyneet paljon ensimmäisestä kaudesta”, PyrdeR6 arvioi.

Tsouel asettaa joukkueelleen selkeän tavoitteen, jota KuPS lähtee tavoittelemaan eFutisliigan toisella kaudella:

”Otetaan syksyn peleistä opitut asiat mukaan ja lähdetään taistelemaan mestaruudesta”, Tsouel päättää.

eFutisliigan ottelu KuPS-RoPS alkaa klo 18.45. Ottelua pääset seuraamaan Telia Esports Seriesin YouTube-kanavalta!