Felipe Aspegren siirtyy Kuopion Palloseuraan

Kuopion Palloseura vahvistaa joukkuettaan. Veikkausliigan laitapuolustajien eliittiin noussut Felipe Aspegren siirtyy Tampereen Ilveksestä KuPS:n vahvuuteen.

27-vuotias Aspegren on syntynyt Kolumbian Calin miljoonakaupungissa. Vuosituhannen alussa Aspegren tuli veljensä Brayanin kanssa Suomeen ja Helsinkiin. Jalkapallokasvatuksensa laitapuolustaja on saanut Helsingin Jalkapalloklubissa.

Helsingistä Aspegrenin tie jalkapalloammattilaisena vei ensin Turkuun ja FC Interiin. Debyytti Veikkausliigassa tuli kauden 2013 toisessa ottelussa, kun Aspegren pelasi täydet 90 minuuttia FC Interin voittaessa kotonaan FF Jaron 1-0.

FC Interista tie vei kaudelle 2014 Seinäjoen Jalkapallokerhoon, jossa minuutit jäivät kuitenkin vähiin. Kauden 2014 loppupuoliskon Felppu pelasi lainasopimuksella Turun Palloseurassa. 

Seuraavalla kaudelle 2015 osoite vaihtui jälleen, kun Veikkausliigaan noussut KTP halusi laitapuolustajan riveihinsä. Kotkassa Aspegren pelasi isossa roolissa, mutta kausi päättyi pettymykseen, kun KTP tippui kauden päätteeksi Ykköseen häviämällä liigakarsinnat PK-35:lle.

Uudet haasteet odottivat kaudelle 2016 ja Aspegren siirtyi Jarkko Wissin luotsaamaan Tamperen Ilvekseen. Tampereella Aspegren nousi välittömästi joukkueensa kulmakiviksi ja kehittyi pelipaikallaan oikeana laitapuolustajana sarjan parhaiden pelaajien joukkoon. 

Kaiken kaikkiaan Aspegren on pelannut Veikkausliigassa jo komeat 192 ottelua. Näissä otteluissa laitapakki on jakanut 14 maaliin johtanutta syöttöä ja iskenyt yhden maalin. 

Kausi 2020 oli Aspegrenilta tehojen valossa uran tähänastisista paras. 20 ottelussa tarjotut kahdeksan maalisyöttöä riitti sarjan syöttöpörssin jaettuun ykköstilaan KuPS:n Urho Nissilän kanssa. 

Pelitaitojensa lisäksi Aspegren tuo KuPS:aan erinomaisen lisän monipuolisuutensa ansiosta. Hän pystyy pelaamaan oikean laidan lisäksi vahvasti myös vasemmalla laidalla. Kolmen alakerralla pelatessa hän on myös vaihtoehto laitatopparin rooliin.

”Hymy päällä ja huumori mukana”

Kuopion Palloseurassa Aspegren kantaa selässään numeroa 32. Hän ei ole vielä käytettävissä torstaina euro-ottelussa FC Astanaa vastaan, mutta uhkuu pelihaluja uudessa joukkueessaan.

”Tulen totta kai loistavilla fiiliksillä Kuopioon. KuPS on hyvä joukkue, joka pelaa hyvää jalkapalloa. On ollut kiva katsoa joukkueen europelejä ja tietysti toivon, että pystymme kaatamaan FC Astanan ja etenemään jatkoon. Simo Valakari on minulle tuttu valmentaja SJK:sta ja myös juniorimaajoukkueista. Joukkueessa on myös useampikin tuttu pelaaja Ilveksen ajoilta”, Aspegren kommentoi.

Itseään Felppu luonnehtii pallovarmaksi pelaajaksi, joka pitää kentällä aina pienen virneen ja hyvä pelihuumorin.

”Odotukset täällä ovat todella korkealla. Olisi kiva päästä taas pelaamaan europelejä, jos mennään Kazakstanista jatkoon. Pelaajana koen olevani pallovarma, tykkään syöttää ja kuljettaa ja mielestäni minulla on aika hyvä pelisilmä. Pyrin aina pitämään hymyn päällä ja huumorin mukana kaikessa tekemisessäni”, Aspegren luonnehtii.

Aspegrenin sopimus kattaa tämän kauden loppuun. KuPS:lla on lisäksi optiovuosi kaudesta 2022.