Anna-Stina Simonen jatkaa keltamustassa

”Tavoitteena on auttaa joukkuetta ja murtautua pelaavaan kokoonpanoon”

Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura on tehnyt seuraavan pelaajasopimuksen tulevaa pelikautta 2022 varten. KuPS ja Anna-Stina Simonen ovat allekirjoittaneet yksivuotisen jatkosopimuksen, joka ulottuu sarjakauden 2022 loppuun asti. Simonen on Pallokissojen kasvatti ja pääsee nyt jatkamaan omaa pelaajauraansa jälleen keltamustissa, joiden riveissä saavutti jo pronssimitalin liigakaudella 2020.

Simonen pystyy pelaamaan niin keskikenttäpelaajan kuin hyökkääjän pelipaikoilla ja hän haluaa kehittää omia taitojaan vieläkin paremmiksi kuopiolaisseuran ammattitaitoisessa valmennuksessa. ”Tulevalla kaudella haluan kehittää itseäni paremmaksi pelaajaksi, auttaa joukkuetta menestymään ja mahdollisesti murtautua pelaavaan kokoonpanoon”, Anna-Stina sanoo.

Yhteensä 34 liigapeliä ja yhdeksän nuorisomaaottelua

Simonen on pelannut omalla urallaan yhteensä 34 liigaottelua tehden kolme liigamaalia. Hän pelasi tällä sarjakaudella lainapelaajana Tampereen Ilveksen riveissä (18 liigapeliä, 1 maali) sekä tämän lisäksi Ilves/2-joukkueessa ykkösessä (10 ottelua, 4 maalia). Anna-Stina on pelannut tähän mennessä yhteensä yhdeksän nuorisomaaottelua (3 U16, 6 U17) onnistuen kolme kertaa maalinteossa Suomi-paidassa.

Simonen pääsi hankkimaan Tampereella arvokasta peliaikaa ja hienoja onnistumisia, jotka auttavat nuorta pelaajaa hienolla tavalla eteenpäin omalla pelaajaurallaan. ”Ilveksessä lainassa käynti oli minulle kehittävää. Lähdin hakemaan Ilveksestä arvokkaita peliminuutteja ja niitä myös sain. Koen, että Ilveksestä saatujen suurien peliminuuttien ansiosta minulla on paremmat lähtökohdat tulevaan pelikauteen”, Anna-Stina toteaa.

”Lainapesti kasvatti minua ihmisenä ja urheilijana”

Nuori pelaaja on valmis omaksumaan uutta lisäoppia kovatasoisen mestarijoukkueen vaativissa harjoituksissa. ”Lainalla käyminen myös kasvatti minua ihmisenä ja urheilijana. Epäonnistumisiin ja pettymyksiin suhtautuminen on helpompaa ja huomaan jo nyt harjoituksissa, että mieleni on paljon positiivisempi enkä takerru yhteen pieneen epäonnistumiseen, mikä pilaisi koko harjoitukset. Pystyn nauttimaan harjoittelusta paljon enemmän nyt, kuin ennen lainalla käyntiä”, pelaaja iloitsee.