Veikkausliigan otteluraportti: KuPSin lentokeli jatkuu – FC Lahti kaatui Väre Areenalla

Kuopion Palloseuran voittoputki sai jatkoa Väre Areenalla, kun KuPS voitti kotonaan FC Lahden tuloksin 2–0 (2–0). Ottelun upeat maalit iskettiin avausjaksolla Saku Savolaisen ja Joona Vetelin toimesta.

Kuopion Palloseura oli tehnyt viikon takaisesta FC Honka-ottelusta yhden pelaajavaihdon avauskokoonpanoon, kun Jasse Tuomisen korvasi kokoonpanossa Saku Savolainen. Lisäksi hyvää alkukautta pelaava Axel Widjeskog oli vaihtanut pelipaikkaansa Espoossa pelatun vierasottelun jälkeen.

KuPS aloitti ottelun vahvasti ja keltamustat ottivat pelin hallintaansa heti alkuhetkistä lähtien. Lahtelaisille ensimmäinen nelivitonen oli haastava eikä KuPS-vahti Johannes Kreidl joutunut juurikaan torjuntatehtäviin.

Kuopion Palloseura iski ottelun avausmaalin, kun pelikelloa oli juoksutettu 22 minuuttia. Jasse Tuomisen paikan muodossa ottanut Widjeskog näki linjan taakse juoksuun lähtevän Saku Savolaisen ja pisti upean pystysyötön linjan taakse. Kuopiolaistaituri otti pallon maagisesti haltuun ja puttasi pallon ohi Lahti-vahti Marin Ljubicin.

Ensimmäisellä jaksolla kuopiolaiset iskivät myös toisen maalin, kun keltamustille vihellettiin 44’ peliminuutin jälkeen vapaapotku kuudentoista tuntumasta. Joona Veteli pisti oikean jalkansa laulamaan ja upotti upealla potkulla pallon lahtelaisten maaliin. Sosiaalisessa mediassa Vetelin täysosumaa on ehditty kehumaan jo kauden maaliksi.

Toinen puoliaika oli pelitapahtumiltaan kohtalaisen tasainen, vaikka ottelun viimeisellä kolmekymppisellä FC Lahti sai paremmin otetta pelistä. Keltamustien aggressiivinen prässi alkoi näkymään joukkueen pelaamisessa lievänä väsymisenä, mutta itävaltalaismaalivahti Kreidl piti maalinsa puhtaana. Maaleja ei toisella jaksolla nähty ja näin KuPS otti kuudennen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa.