Veikkausliigan otteluraportti: HJK:n loppukiri iski KuPSin kanveesiin

Veikkausliigakierroksen kärkiottelu nähtiin Helsingissä, kun HJK isännöi kuopiolaisia Bolt Arenalla. Yöttömän yön -kierros päättyi lopulta Helsingin Jalkapalloklubin voittoon, kun Klubi kiri lopussa rinnalle ja ohi.

Kuopion Palloseura matkusti poikkeuksellisesti lentämällä Helsinkiin pelipäivänä, jotta matkarasitus Ahvenanmaan reissun jälkeen saataisiin pidettyä maltillisena. Kuopiolaisten epäonneksi lentokone lähti reilusti myöhässä, mutta ensimmäiset minuutit osoittivat, että sillä ei ollut merkitystä.

Heti ottelun alusta alkaen vierasjoukkue KuPS otti pallonhallinnan itselleen ja Klubi joutui puolustamaan alhaalta. Helsinkiläiset kuitenkin pyrkivät iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä linjan taakse, mutta ensimmäisellä jaksolla ne eivät tuottaneet tulosta.

Ottelun avausmaali nähtiin 38. peliminuutilla, kun KuPS-kapteeni Petteri Pennanen pääsi tuikkaamaan pallon Klubin maaliin. Tilanteen alusti vasemmalta laidalta Kuopion Palloseuran tähtipuolustaja Clinton Antwi. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja näin ollen tauolle lähdettiin lukemissa 0–1.

Pukukopista astui jälleen pirteä keltamusta, joka otti ensimmäisen jakson mukaisesti pallonhallinnan itselleen. Toisen nelivitosen alkupuolisko näyttikin siltä, että kuopiolaisten 2–0 johtomaali olisi lähempänä kuin kotijoukkueen kavennus.

Pelikellossa oli 80. minuuttia kun kuopiolaisten kannalta tuli mustat minuutit. Ensiksi Liam Möller upotti kavennusmaalin rajaheiton jälkeisestä tilanteesta ja minuuttia myöhemmin Noah Pallas iski johtomaalin nopeasta vastahyökkäyksestä. Maalit lamauttivat Kuopion Palloseuran totaalisesti eikä vierasjoukkue enää saanut tilanteita aikaiseksi.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin ottelun lisäajalla, kun vaihdosta tullut englantilaishyökkääjä Luke Plange viimeisteli lukemat 3–1. Näin ollen HJK voitti ottelun ja rikkoi seitsemän vuotta kestäneen kuopiolaisten Boltin taian.

Yöttömän yön -kierroksen jälkeen sarjataulukon kärki tiivistyi entisestään. Helsingin Jalkapalloklubi nousi sarjan kärkipaikalle tasapisteisiin Kuopion Palloseuran ja Vaasan Palloseuran kanssa. Maalieron turvin Klubi kuitenkin pitää tällä hetkellä virallista kärkipaikkaa, vaikkakin helsinkiläiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän kuin KuPS ja VPS. Lisäksi Ilves ja SJK ovat tällä hetkellä kolme pistettä kärkikolmikkoa perässä.

”Harmittaa poikien puolesta”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara ei jäänyt selittelemään tappiota, vaan myönsi tuloksen harmittavan. Lopputuloksesta huolimatta mestarivalmentaja löysi myös paljon positiivista ottelusta.

”Erittäin hyvä ensimmäinen jakso meiltä, ja tavoitteena oli tietenkin jatkaa siitä tauon jälkeen, mutta toisella jaksolla HJK oli energisempi ja paransi prässiään ja alkoi saada vastahyökkäyksiä, joista loppujen lopuksi syntyi voittomaali. Harmittaa poikien puolesta, mutta voimme kuitenkin olla tyytyväisiä kauden ensimmäiseen puolikkaaseen”, tiivisti Honsu tappion jälkeen tuntemuksensa.