Otteluraportti: KuPSin rutiini oli liikaa PEPO:lle

Kuopion Palloseura kohtasi Lappeenrannassa PEPOn Suomen Cupin kuudennella kierroksella. Keltamustat ottivat vakuuttavan 1–5 (0–4) voiton ja etenivät cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Ottelun ennakkoasetelmat olivat hyvin selvät: Veikkausliigan kärkiporukkaan kuuluvan KuPSin pitäisi hakea helppo voitto neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavasta PEPOsta. Jokainen cup-historiaa tietävä voi kuitenkin todeta, että tässä kilpailussa vastustajaa ei koskaan kannata aliarvioida.

Helteisessä säässä pelattu ottelu oli kuitenkin hyvin nopeasti paketoitu, kun kuopiolaiset iskivät ottelun ensimmäiseen kuuteen minuuttiin kaksi täysosumaa. Ensiksi Samuli Miettinen upotti upean vapaapotkun kuudentoista rajalta takanurkkaan ja kolme minuuttia myöhemmin Otto Ruoppi tuikkasi pallon maaliin takatolpalta. Näin ollen kuopiolaisten alku otteluun oli enemmän kuin täydellinen.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vielä kaksi maalia ja molemmat tulivat Kuopion Palloseuran toimesta. Ottelun 32. peliminuutilla oikealta laidalta lähtenyt keskitys laskeutui täydellisesti Joslyn Luyeye-Lutumban eteen ja Joss puski pallon varmasti maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin asialla oli lahtelaislähtöinen Pyry Lampinen, joka sijoitti läpisyötöstä pallon varmasti maaliin. Näin ollen tauolle lähdettiin kuopiolaisten 0–4 johtoasemassa.

Toisella jaksolla ottelun pelinkuva muuttui ja kuopiolaiset alkoivat laskemaan oman pelaamisen tempoa. Tämän myötä kotijoukkue PEPO pääsi paremmin otteluun mukaan ja rakensi muutaman maalipaikan, joista lopulta syntyi 1–4 kavennus ottelun 69. peliminuutilla. Tuo maali syntyi Miro Salmisen upeasta laukauksesta, joka kimposi ylärimasta maalin perukoille.

Ottelussa nähtiin vielä yksi maali, kun Axel Widjeskog puski pallon maaliin kulmapotkusta. Maalin myötä tulostaululla komeilivat lukemat 1–5, joka oli samalla ottelun lopputulos. Näin Kuopion Palloseura etenee Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Puolivälierien arvonnat suoritetaan torstaina 27. kesäkuuta ja otteluiden pelipäivänä toimii ensi viikon keskiviikko eli 3. heinäkuuta. Tällä hetkellä kahdeksan parhaan joukkoon varmistuneita joukkueita keltamustan lisäksi ovat TPS, FC Haka, KPV, FC Inter, AC Oulu ja SJK. Viimeinen joukkue ratkeaa huomenna, kun EIF ja HJK kohtaavat Ekenäs Sparbank areenalla.

”Pitää olla tyytyväinen voittoon”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara oli luonnollisesti ottelun jälkeen hyvällä tuulella ja paikka kahdeksan parhaan joukossa oli mestarivalmentajan mukaan ansaittu.

”Pitää olla tyytyväinen voittoon, ja erityisesti siihen, että saimme peliaikaa vähemmän pelanneille ja tuntumaa luonnonnurmeen”, tiivisti Honsu ottelun.

Toisen jakson pelaamisen temmon laskeminen ei huolestuttanut Honkavaaraa.

”Ratkaisimme pelin jo ensimmäisellä jaksolla, ja toinen jakso oli enemmän pelailua, mutta teimme tarvittavan. Tästä on hyvä jatkaa”, kertoo Honsu.