Subway Kansallinen Liiga: KuPS – PKKU 5-1 (1-1)

KuPS nousi voittoon Tao Starkin, Aino Krögerin, Lavdije Begollin ja Gentjana Rochin (2) maaleilla

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. Väre Areenalla pelattu kahdeksannen sarjakierroksen kotiottelu alkoi yllätyksellisissä merkeissä, mutta kääntyi vähitellen tehokkaamman kotijoukkueen hyväksi maalinumeroin 5-1. Tao Stark, Aino Kröger, Lavdije Begolli ja Gentjana Rochi (2) onnistuivat viimeistelyssä ja seurojen välinen ensimmäinen liigakohtaaminen päättyi näin kuopiolaisten ansaittuun voittoon.

KuPS hyökkäsi täydellä voimalla heti alusta lähtien ja PKKU-maalille kehittyi useita kiperiä vaaratilanteita, jotka mainio maalivahti Lilja Vesanto onnistui yksi kerrallaan torjumaan. PKKU onnistui kesken kaiken nousemaan johtoasemaan 13 peliminuutin kohdalla, jolloin kuopiolaisten alakerralle sattui omassa kenttäpäädyssä harmillinen pallonmenetys ja Ella Leskelä pääsi laukomaan vieraat yllättävään 0-1-johtoon.

Tao Stark täräytti pelaajauransa ensimmäisen liigamaalin komealla tavalla

Kuopiolaisten viimeiset hyökkäysratkaisut jäivät ensimmäisellä puoliajalla vajaiksi, mutta puolen tunnin kohdalla tärähti ja komeasti. Keskikenttäpelaaja Tao Stark pääsi laukomaan hyvästä tilanteesta ja tarkka kanuunatykitys upposi upeasti maalin ylänurkkaan: 1-1 (35 min). Ensimmäistä liigakauttaan pelaava Stark viimeisteli uransa ensimmäisen liigamaalin ja 1-1-numeroissa mentiin myös tauolle.

KuPS jatkoi kovaa hyökkäämistään toisellakin puoliajalla ja sitkeästi taistellut vastustaja jäi vähitellen kyydistä. Pallo kävi pari kertaa PKKU-maalin ylärimassakin, kunnes Kröger onnistui viimeistelemään lähietäisyydeltä 2-1 Begollin syötöstä (56 min). Begolli viimeisteli itse nopean syöttelykuvion päätteeksi 3-1 Krögerin esityöstä (58 min) ja peli alkoi ratketa. Vaihdossa kentälle päässyt Rochi vetäisi hienolla vapaapotkullaan 4-1 (66 min) ja puski seitsemän minuutin mittaisella lisäajalla vielä 5-1. Kuopiolaisten taitava hyökkäyspelaaminen tuotti ottelun aikana runsaasti mainioita maalintekotilanteita ja komea kotivoitto oli täysin ansaittu.

”Kentällä oli tänään iloisia pelaajia, jotka nauttivat pelaamisesta”

”Selkeästi me olimme parempi joukkue. Me loimme jo ensimmäisellä puoliajalla riittävän määrän hyviä maalipaikkoja voittoon saakka. Sitten tuli ikävän harmittava virhe josta vastustaja pääsi johtoon 0-1. Kokonaisuudessaan olen kuitenkin oikein tyytyväinen joukkueen esittämään peliin. Me loimme paljon paikkoja tässä ottelussa ja oma prässimme toimi hyvin. Me pelasimme tänään oikein hyvän ottelun”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi kiitteli keltamustan määrätietoisia otteita.

”Me vyörytimme voimakkaasti koko ensimmäisen puoliajan ja sen lopussa tullut 1-1-maali oli täysin ansaittu. Onneksi se helpottava tasoitusmaali tuli juuri siihen hyvään kohtaan. Kova hyökkäyspaine oli päällä koko ajan alusta loppuun ja oma pelisuunnitelmamme toimi tosi hyvin. Hienoja onnistuneita syöttelykuvioita oli useita. Kentällä oli tänään iloisia pelaajia, jotka nauttivat pelaamisesta ja kotivoitto on täysin ansaittu”, päävalmentaja iloitsi.

Subway-tähdet: Aino Kröger 3, Lavdije Begolli 2, Gentjana Rochi 1