YKKÖNEN: KuPS Akatemia – VIFK 2-1 (0-0)

Nanna Savolainen ja Anna-Stina Simonen maalinteossa lauantain kotivoitossa

Ykkösessä pelaava KuPS Akatemia jatkaa omaa sarjakauttaan voitokkaissa tunnelmissa. Sarjakolmosena ollut Vaasan IFK kukistui lauantaisessa kotipelissä Väre Areenalla tehokkaan toisen puoliajan ansiosta. Hyökkääjät Nanna Savolainen ja Anna-Stina Simonen onnistuivat taidokkaalla tavalla viimeistelyssä ja keltamusta nousi tämän ansiosta tappioasemasta hienoon 2-1-kotivoittoon. Akatemia nousi nyt sarjataulukossa VIFK:n ohitse kolmannelle sijalle.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaväkistä taistelua maalitilanteiden jäädessä vähiin. VIFK siirtyi johtoon heti toisen puoliajan alussa. Peli oli ehtinyt edetä noin parikymmentä sekuntia, kun vaasalaisten suoraviivainen pystyhyökkäys päättyi hyökkääjä Piita Kytölaakson komeaan maalilaukaukseen: 0-1. Akatemia tuli nopeasti tasoihin Savolaisen hienolla viimeistelyllä (50 min) ja Simonen latasi komealla laukauksellaan 2-1 (67 min). Omaa tasoaan nostanut Akatemiajoukkue ansaitsi kolme sarjapistettä. Sarjakolmosena ollut VIFK tarjosi odotusten mukaisesti tiukan vastuksen.

”Oli tasaväkinen matsi. Ennakkoon oli tiedossa, että tästä tulee hankala peli. Oli tosi hyvää vääntöä meidän pelaajilta ja hyvin me puolustimme omaa maalia. Hyvät maalitilanteet olivat tiukassa ensimmäisellä puoliajalla. Toisen puoliajan alussa sattui ehkä pienimuotoinen nukahdus, tuli suoraviivainen pystypallo johon ei ehkä reagoitu ihan riittävän nopeasti. Se oli hieno veto ja komea maali. Toisella puoliajalla meillä tapahtui selkeä tasonnosto ja me voitimme hyvän joukkueen. IFK:n hyvyys oli tiedossamme ja me onnistuimme tänään aika hyvin”, valmentaja Ali Al-Musawi kiitteli keltamustan voitontahtoista taisteluilmettä.

Akatemiajoukkue on koko ajan pystynyt parantamaan omaa pelaamistaan ja mainio pelivire on säilynyt vahvana pitkän sarjatauon ylitsekin. ”Näin näyttäisi olevan. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, toisella puoliajalla tapahtui tasonnosto. Vaihdot piristivät peliämme ja jokainen pelaajamme pystyi nostamaan pykälän verran omaa tasoaan. Toisella puoliajalla me olimme parempia ja tämä oli meiltä hyvä aloitus loppukautta varten”, Al-Musawi muistutti.

Kotijoukkueen paras pelaaja: Nanna Savolainen
Kotijoukkueen säihkyvin pelaaja: Anna-Stina Simonen