YKKÖNEN: KuPS Akatemia – TPS 0-2 (0-0)

KuPS Akatemia taipui omassa kotiavauksessaan tiukasti taistellen

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian tämän kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi tappiollisissa tunnelmissa. Sarjajohtaja Turun Palloseura saalisti vierasvoiton aurinkoiselta Väre Areenalta 0-2-lopputuloksella aiheuttaen akatemiajoukkueelle tämän sarjakauden ensimmäisen tappion. TPS viimeisteli toisella puoliajalla kaksi komeaa osumaa ja vei sarjapisteet mukaansa Viivi Spetsin (66 min) ja Taru Kalliovaaran (70 min) hienoilla onnistumisilla.

Kotijoukkue pelasi jälleen hyvää ja mallikelpoista jalkapalloa, erityisesti toisen puoliajan alkupuolella. Hyökkäyspelaamiseen löytyi uutta vauhtia toiselle puolikkaalle ja kotijoukkue pääsi hyökkäämään enemmän kuin ensimmäisellä puoliajalla. Sarjajohtajalle tarjottiin luja vastus, hyvä peliesitys ei nytkään tuottanut kaivattuja maaleja, mikä harmitti joukkueen valmennusjohtoa.

”Toisen puoliajan alku oli meiltä hyvä ja paikkoja oli siinä. Hyökkäämisessä alkoi näkyä toivotunlaista eteenpäinmenoa, kuitenkin liian vähän vielä. Se oli meidän hetkemme ja vastustaja painettiin syvälle. Omassa pelissämme meillä oli paljon mahdollisuuksia, mutta ne tyrehtyivät huonoihin viimeisiin syöttöihin ja huonoihin viimeisiin ratkaisuihin. TPS on hyvä joukkue ja se pelasi odotetusti. Maalit olivat hienoja vetoja. Aika odotetunlainen peli tämä oli”, päävalmentaja Ali Al-Musawi arvioi ottelun pelitapahtumia.

Spets laukoi johtomaalin tarkalla vedollaan takatolpan kautta sisään ja Kalliovaara laukoi hienon kierteisen vedon kuopiolaismaalin takanurkkaan. Kalliovaara palkittiin otteluisäntä Junttanin vierasjoukkueen parhaan pelaajan palkinnolla ja kotijoukkueen mainio maalivahti Kiia Tefke hankki otteluisännän kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon. Keltamustan hyökkäyspelaamiseen pitää saada jatkossa lisää tehokkuutta.

”Toiselle puoliajalle saatiin selkeä parannus ja me pääsimme hyökkäämään enemmän kuin ensimmäisellä puoliajalla. Hyvällä meiningillä me tulimme toiselle puoliajalle ja paremmin meidän olisi pitänyt pystyä hyödyntämään toisen puoliajan hyvä alku. Hyvin tasaista taistelua tämä kaiken kaikkiaan oli ja aika hyvän vastuksen me annoimme, pienet asiat ratkaisivat tänään”, Al-Musawi totesi.

KuPS Akatemia: Kiia Tefke, Alli Kokko (72 min Emilia Huupponen), Maarit Toppinen, Janni Mönkkönen, Heidi Leppämäki, Anniina Tuononen (85 min Sini Riekkinen), Katarina Niskanen (85 min Annika Pasi), Iida Laakkonen, Jannica Lintunen, Aada Lesch (47 min Emma Suominen), Saga Kaikkonen