Veikkausliigan otteluraportti: Täydet kolme pistettä Tammelasta!

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkui kärkiottelulla upouudella Tammelan Stadionilla, kun Ilves isännöi kuopiolaisia perjantai-illan huippuottelussa. KuPS nappasi täydet kolme pistettä mukaansa tuloksin 1–2 (1–1).

Yli 7000 ihmistä oli kerääntynyt uudelle Tammelan Stadionille katsomaan Veikkausliigan kärkiottelua, kun Ilves isännöi Kuopion Palloseuraa. Heti ensimmäisistä minuuteista alkaen oli selvää, että tänään nähtäisiin yleisöä viihdyttävä ottelu.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin heti viidennellä minuutilla, kun pitkän maalinedusta mylläkän jälkeen Jonathan Muzinga puttasi pallon maaliin. Komeiden tuuletuksien jälkeen tulostaululle laitettiin lukemat 0–1 ja KuPS otti johtoaseman itselleen.

Tasoitusmaali tuli ottelun 33. peliminuutilla, kun Ilves rakensi hyvän vastahyökkäyksen. Santeri Haaralan sivuttaissyöttö vapautti Ricardo Jorginhon, joka upotti pallon yli KuPS-maalivahti Johannes Kreidlin. Näissä tuloksissa lähdettiin tauolle.

Toisen jakson käännekohta nähtiin ottelun 63. peliminuutilla, kun Ilveksen maalin tehnyt Jorginho otti itselleen ottelun toisen keltaisen kortin ja näin joutui suuntaamaan kohti suihkutiloja. Tämän myötä KuPS sai pallonhallinnan entistä vahvemmin itselleen, mutta Ilves tuotti pelin edetessä vaarallisia vastahyökkäyksiä.

Ottelun ratkaisumaalia sai odotella aina lisäajalle asti, kunnes Saku Savolaisen pusku takatolpalta upotti pallon ohi Otso Virtasen. Näin kuopiolaiset pääsivät juhlimaan ison vieraskannattajaryhmänsä eteen voittoa ja pitivät tuloksen myötä sarjan kärkipaikan itsellään.

”Olemme todella sitkeä joukkue”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara oli erittäin tyytyväinen ottelun lopputulokseen, vaikka esitys jätti vähän jossiteltavaa.

”Ensi alkuun on todettava, että olemme todella sitkeä joukkue. Peli oli haastava: välillä olimme niskan päällä, mutta välillä Ilves vei peliä. Ensimmäinen jakso oli meiltä vahva, ja meillä oli hyviä paikkoja”, kertoi Honkavaara heti alkuun.

Toinen jakso kuitenkin käänsi ottelun KuPSin puolelle – vaikkakin punaisella kortilla oli iso vaikutus.

”Toinen jakso aaltoili päästä päähän, ja punainen kortti sekoitti peliämme yllättävän paljon. Pelasimme hitaasti ja epävarmasti. Mutta saimme yhden selkeän ja päättäväisen hyökkäyksen, joka ratkaisi pelin meille. Olen todella tyytyväinen”, kertoo Honsu.