Veikkausliigan otteluraportti: Maalijuhlaa Lahden Stadionilla

Kuopion Palloseuran ja FC Lahden välinen kohtaaminen tarjosi viihdyttävää jalkapalloa ja kolme pistettä kuopiolaisille. KuPS voitti ottelun lukemin 3–4 (1–2).

KuPS oli pakotettu tekemään tiistain IFK Mariehamn-ottelusta kaksi pelaajavaihtoa avauskokoonpanoon, kun Jasse Tuominen ja Anton Popovitch loukkasivat itseään perjantain harjoituksissa. Kaksikon korvaajiksi nousivat Jaakko Oksanen ja Sebastian Dahlström, jotka hoitivat tonttinsa loistavasti.

Katso ottelukooste tästä:

Keltamustat aloittivat ottelun vahvasti. Valkoisissa peliasuissa pelannut KuPS teki ottelun avausmaalin, kun pelikello oli ehtinyt naksuttaa vasta kahdeksan minuuttia. Brassitaituri Gabriel Bispo kesytti keskityksen pallon rinnallaan tiputtaen pelivälineen samalla Urho Nissilälle, joka sijoitti pallon varmasti ohi FC Lahti maalivahti Ljubić Marinin.

Kuopiolaisten johtoasema ei kuitenkaan kestänyt pitkään sillä lahtelaiset tulivat tasoihin kolme minuuttia myöhemmin Altin Zeqirin maalilla. Tilanne syntyi puolivahingossa, kun Ibrahim Cissen puskusyöttö Johannes Kreidelille epäonnistui ja lahtelaishyökkääjä pääsi palloon kiinni.

Seitsemän minuuttia myöhemmin lahteen saapuneet KuPSin kannattajat saivat aihetta hymyyn, kun Joona Veteli laukoi vierasjoukkueen 1–2 johtoasemaan. Kemiläinen taituri harhautti itsensä vapaaksi kuudentoista rajalla ja antoi oikean jalkansa laulaa.

Toisen jakson ensimmäinen maali nähtiin lahtelaisten toimesta, kun Alves Leandro puski kotijoukkueen päivän toisen maalin. Oikealta laidalta tullut keskitys laski juuri sopivasti takatolpalle, jonne Alves oli liikuttanut itsensä ja pääsi puskemaan pallon tyhjään maaliin.

Lauantain viides maali nähtiin 60. peliminuutilla. Puolustaja Clinton Antwi syötti upeasti Joona Vetelin juoksuun ja kemiläinen viimeisteli illan toisen maalinsa. Osuma oli samalla Vetelin Veikkausliigakauden viides.

Kuopion Palloseuran neljännen maalin viimeisteli Mölymäen Müller pamauttamalla pallon komeasti maaliin. Syötön Saku Savolaisen täysosumaan tarjoili Seth Saarinen todella vaikeasta asennosta, sillä nopean laitapakin jalat lähtivät liukuun samalla hetkellä.

FC Lahti pyrki rakentamaan loppukiriä, mutta takaa-ajon aikana lahtelaiset eivät yhtä maalia enempää pystyneet tekemään. Kyseinen osuma oli Alves Leandron päivän toinen maali ja samalla koko ottelun viimeinen. Näin Kuopion Palloseuran johtoasema piti ja täydet kolme pistettä matkusti KuPSin mukana Kuopioon.

KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara kehui joukkuettaan ottelun jälkeen

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara näki luonnollisesti positiivisia sekä negatiivisia asioita keltamustien esityksessä.

”Hyökkäyspelaaminen oli olosuhteisiin nähden erityisen hyvää ja olimme paljon vaarallisempia kuin Maarianhaminaa vastaan. Pakko olla tyytyväinen” kehui honsu ensimmäisenä.

”Puolustuslinjassamme oli tänään ylipelaamista eikä se pysynyt yhtenäisenä. Se pitää korjata seuraavaan peliin” kommentoi Honkavaara ottelun negatiivisia puolia.

Kaiken kaikkiaan Honkavaara oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

”Vaikean viikon ja valmistautumisen jälkeen joukkueelta erittäin hyvä suoritus. Valmistavassa harjoituksessa avauskokoonpanosta putosi vielä kaksi pelaajaa, joten meillä oli ennen peliäkin jonkin verran kysymysmerkkejä ilmassa. Suoriuduimme siihen nähden erittäin hyvin” kehuu Honkavaara joukkuettaan.