Veikkausliigan otteluraportti: KuPS – VPS 0-2

Kuopion Palloseura joutui taipumaan kirvelevään tappioon Väre Areenalla, kun Mestaruussarjan avausottelussa VPS vei pisteet mukanaan Vaasaan.

Suomen mestaruudesta taisteleva KuPS ei onnistunut ottamaan tärkeitä pisteitä kotikentällään, kun nyt jo 11 ottelun voittoputkessa oleva VPS vei pisteet mukanaan. Kuopion Palloseura ei ollut tehnyt muutoksia avauskokoonpanoonsa sitten runkosarjan viimeisen ottelun jälkeen.

Katso ottelukooste:

Ottelusta povattiin tasaista vääntöä – olihan molemmilla joukkueilla todella suuret panokset pöydällä. Vierasjoukkue VPS saapui kentälle todella pirteänä ja vastaavasti keltamustat tulivat pukukopista hieman epätavallisen löysästi.

Ottelun ensimmäinen maali ottelun 25. peliminuutilla, kun VPS rakensi nopean vastahyökkäyksen, joka puhkoi keltamustan puolustuksen. Oikealta laidalta boksiin murtautunut VPS hyökkääjä Sawyer syötti pallon toiselle puolelle Michaelille, joka upotti pallon varmasti häkkiin.

Enempää maaleja ensimmäisellä jaksolla ei nähty ja tauolle lähdettiin vierasjoukkueen 0–1 johtoasemassa.

Toiselle jaksolle keltamustat tulivat pirteämpänä kentälle ja ensimmäiset kymmenen minuuttia kotijoukkue haki tasoitusmaalia hyvällä sykkeellä. Hyvä paine ei kuitenkaan tuottanut palkintoa, vaikkakin kerran pallo kävi maalissa, mutta tilanne oli paitsio.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin ottelun viimeisillä minuuteilla, kun VPS niittasi loppulukemat nollaan kahteen. Maalintekijänä oli jälleen Michael, joka on ollut VPS:n voittoputken yksi tärkeimmistä avaimista ja palkittiinkin elokuun kuukauden pelaajana.

Ottelun myötä mestaruustaistelu ei ole enää täysin Kuopion Palloseuran käsissä. HJK karkasi neljän pisteen karkumatkalle, joten mestaruuden voittaminen vaatisi myös Helsingin Jalkapalloklubilta pistemenetyksiä.

Jani Honkavaara oli pettynyt lopputulokseen sekä peliesitykseen

Ottelun päätösvihellyksen jälkeen kentällä oli joukkueellinen pettyneitä keltapaitoja. Kentän laidalla oli myös pettyneitä punapaitaisia valmentajia, joista päävalmentaja Jani Honkavaara astui lehdistön eteen ottelun jälkeen.

”Ekalla jaksolla oltiin välissä, oltiin niin henkisesti kuin myös pelillisesti välissä. Ei oikein päästy mihinkään kiinni ja etäisyydet kasvoivat. Ei oikein näytetty mitenkään joukkueelta” aloitti Honsu ottelun analysoinnin lehdistötilaisuudessa.

Kysymykseen kokoonpanon vaihdoksista seuraavaan otteluun Honkavaaralta oli selkeä vastaus.

”Kyllä minä haluan ajatella, että meillä joka viikko kilpaillaan ja katsotaan, ketkä on vireessä. On tietysti henkisesti haastavaa pelaajille vaihtopenkillä odottaa omaa vuoroaan, mutta se on myös joukkuepelissä todella tärkeä rooli. Totta kai tallaisen pelin jälkeen paikat menevät tietyllä tavalla uudestaan jakoon” avasi ajatuksiaan Honkavaara.