Veikkausliigan otteluraportti: KuPS voitti juhlaottelussa HJK:n

Kuopion Palloseuran juhlaottelu sai arvoisensa päätöksen, kun vihreämustat eli KuPS voitti sarjan kärkipaikalla olevan HJK:n maalein 2–1 (1–1). KuPSin suurimpana sankarina hääri Saku Savolainen, joka puski upean voittomaalin.

KuPSin ja HJK:n välisestä ottelusta odotettiin huippuottelua, jossa tunnelmaa pitäisi kuopiolainen juhlakansa. Pelissä panoksena olevat pisteet olivat erittäin tärkeitä KuPSille sarjan kannalta.

KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara oli tehnyt joukkueensa avauskokoonpanoon muutoksia viime viikkoisen IFM Mariehamn voiton jälkeen. Gabriel Bispo, Pyry Lampinen ja Clinton Antwi oli nostettu avauskokoonpanoon, joten hyökkäyspäässä oli paperilla muutoksia edellisiin otteluihin verrattuna.

KuPS tuli yli viisituhatpäisen yleisön edessä pirteänä kentälle ja ensimmäisellä puoliskolla HJK oli vaikeuksissa. Peliä oli pelattu vasta 18’ minuuttia kun Joona Veteli pääsi laukomaan kuopiolaisyleisön edessä kotijoukkueen johtoon. Upea painostus oli tuottaa tulosta pari minuuttia myöhemmin, kun Bispo pääsi laittamaan pallon maaliin. Valitettavasti kuitenkin tilanne tuomittiin paitsioksi. Ensimmäisen puoliskon lopussa nähtiin kotiyleisölle hiljeni hetkellisesti, kun HJK:n Keskinen teki uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin ja tasoitti ottelun.

Toisella jaksolla HJK pääsi mukaan paremmin peliin, mutta vierasjoukkue ei kuitenkaan päässyt vaarallisemmille maalintekopaikoille. Kotiyleisö pääsi jälleen juhlimaan 80’ minuutin kohdalla, kun Saku Savolainen syötti Seth Saarisen nousuun, josta syntyneestä keskityksestä Savolainen puski maalin.

Kuopiolaisten puolustus piti pelin loppuun asti ja savolaisyleisö pääsi juhlaottelun lopuksi juhlimaan KuPSin kanssa voittoa. Kolme pistettä päivän ottelusta toi KuPSin kolmen pisteen päähän HJK:sta ja taistelu mestaruudesta on täysin auki.