Veikkausliigan otteluraportti: KuPS taisteli Turusta täyden pistepotin – ottelussa nähtiin kolme rangaistuspotkua

Kuopion Palloseura haki tärkeän vierasvoiton, kun keltapaidat kaatoivat vieraskentällä FC Interin 0-1 (0-0). Ottelun ratkaisupelaajiksi nousivat Johannes Kreidl ja Axel Widjeskog.

Kuopiolaiset matkustivat Turkuun tuttuun tapaan ottelupäivää edeltävänä perjantaina, ja joukkue oli hyvin valmistautunut otteluun. Ottelun ensimmäiset minuutit olivatkin kuitenkin haastavia keltamustille, kun kotijoukkue Inter tuli kentälle todella raikkaalla otteella.

Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen keltamusta pääsi kuitenkin paremmin peliin mukaan ja ottivat pallonhallinnan itselleen. Tiiviisti puolustaneet turkulaiset tekivät KuPSin murtautumisen vaikeaksi, mutta kuopiolaiset onnistuivat luomaan pari hyvää maalipaikka ottelun avausjaksolle. Lähimmäksi pääsi Gabriel Bispo, joka laukoi upean saksipotkun, mutta pallo kimposi maalitoplasta suoraan Inter maalivahti Huuhtasen syliin.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen toinen jakso jatkui ensimmäisen jakson kaltaisena. Keltamustien silmälasien läpi katsottuna vierasjoukkueen maali tuoksui ilmassa, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta pelikuva muuttui.

FC Interille vihellettiin rangaistuspotku, kun pelikellossa oli 60. peliminuuttia. Itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidl oli kuitenkin kartalla Stavitskin kikkakirjasta ja torjui keskelle tulleen vedon yhdellä kädellä. Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen Johnny kiitti joukkueen maalivahtivalmentaja Joonas Pöntistä, joka oli kartoittanut etukäteen potentiaaliset vetopaikat.

Draamankaari sai jatkoa, kun FC Interille vihellettiin jo ottelun toinen rangaistuspotku kahdeksan minuuttia myöhemmin. Pallon taakse asteli jälleen Stavitski, joka tällä kertaa sijoitti pallon kohti oikeaa alakulmaa. Kuopiolaisten onneksi tälläkin kertaa Kreidl oli mies paikallaan ja torjui myös toisen rangaistuspotkun helpohkosti.

Ottelun ratkaisu nähtiin ottelun lisäajalla. Pallo vietiin kolmatta kertaa ottelussa pilkulle, mutta tällä kertaa kentän toiseen päätyyn. Vaihdosta kentälle tullut Axel Widjeskog ei erehtynyt vaan harhautti Inter maalivahti Huuhtasen oikeaan laitaan ja upotti itse pallon vasempaan alakulmaan. Näin ollen kuopiolaiset nappasivat 0-1 vierasvoiton ja tärkeät kolme pistettä matkustaa joukkueen mukana Kuopioon.

Katso ottelukooste tästä:

Päävalmentaja Jani Honkavaara oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara kertaa ottelun kulkua, joka oli hieman kaksijakoinen.

”Aloitimme ottelun hyvin ja tasapainoisesti. Ainoastaan Interin tilanteenvaihdot tuottivat meille jonkin verran ongelmia. Inter ei kuitenkaan päässyt juurikaan maalipaikoille”, kertoo Honsu ensimmäisestä jaksosta.

”Toinen jakso alkoi hyvin, mutta menetimme otteen, kun Inter alkoi pelata suoraviivaisemmin. Etäisyydet venyivät turhan pitkiksi. Oneksi ”Johnny” antoi meille mahdollisuuden voittaa. Uskomaton kaveri”, tiivistää Honkavaara toisen jakson.

Ennakkoon Honsu kertoi, että VPS ottelua käsiteltiin hyvin paljon ja varisinkin virheiden näkökulmasta. Joukkue oli ottanut opikseen viikon ”oppitunneista” ja Honsu jakoikin kiitosta pelaajille.

”Olen todella tyytyväinen pelaajien puolesta, sillä he ovat todellakin ansainneet tämän voiton. Viime viikko oli todella haasteellinen ja käsittelimme VPS-tappiota paljon. Olimme tänään ehkä vähän onnekkaitakin, mutta pelaajat jaksoivat uskoa tekemiseemme”, sanoo Honkavaara.

Kysymykseen miltä voitto maistui ja miten seuraavat askeleet Mestaruussarjassa jatkuu, oli vastaus hyvinkin simppeli.

”Tärkeä voitto. Uskon, että tämä voitto vapauttaa tekemistämme”, tiivistää Honsu.

Kuopion Palloseuran kausi Veikkausliigassa jatkuu ensi viikon sunnuntaina, kun SJK saapuu Väre Areenalle. Ottelu vihelletään käyntiin kello 18:00. Liput myy tuttuun tapaan tiketti.fi, varmista paikkasi katsomossa tästä.