Veikkausliigan otteluraportti: KuPS nousi tappiolta ohi ja kaatoi AC Oulun

Kuopion Palloseura käänsi kurssinsa nopeasti voitokkaaksi, kun se kaatoi kotikentällään Väre Areenalla AC Oulun 2-1 (0-1). KuPS:lle maalinteossa onnistui Gabriel Bispo ja Tim Väyrynen.

Ottelun alku oli kovaa keskialueen taistelua. Vierasjoukkue onnistui tukkimaan varsin hyvin keskikentän ja KuPS:lla oli pieniä vaikeuksia saada omaa syöttöpeliään rullaamaan.

Ottelun ensimmäisestä täysosumasta vastasivat vierailijat, kun ottelua oli pelattu reilut 20 minuuttia. Ovela kulmapotkukuvio pelattiin 16-alueen kulmaukseen Magnus Breitenmoserille, joka latasi komeasti suoraan volleysta. KuPS-vahti Johannes Kreidl ei saanut vangittua tulista laukausta ja pallo lipsahti niukasti maaliviivan yli.

Noin 10 minuuttia ottelun avausmaalista nähtiin toisessa päädyssä pelin puhuttavin tilanne. Gabriel Bispo laukoi hurjan kanuunan rangaistusalueen rajalta yläriman kautta maaliviivan paremmalle puolelle, mutta tämä jäi ottelun tuomaristolta näkemättä. Hidastuskuvat osoittivat kiistattomasti pallon käyneen maalissa, mutta maalista huolimatta lukemat tulostaululla säilyivät 0-1:ssä.

Vielä ennen avausjakson loppua KuPS:n Janis Ikaunieks latasi pallon AC Oulu-maalin tolppaan.

Toiselle jaksolle KuPS tuli hurjalla vimmalla ja loi solkenaan tekopaikkoja vieraiden alueelle. Lopulta 54. minuutilla kotijoukkueen ja Gabriel Bispon työ palkittiin, kun brassikeskikenttä iski varmasti Clinton Antwin upeasta tarjoilusta tasoitusmaalin. 

Vain reilut viisi minuuttia edellisestä vierasvahti Calum Ward sai jälleen kaivaa palloa maaliverkoista. KuPS pelasi näppärän sommitelman oikealla laidalla, jonka päätteeksi Bispo keskitti matalan pallon maalin eteen. Ensimmäisenä väliin ennätti keltapaitojen maalitykki Tim Väyrynen, joka ohjasi tarkasti KuPS:n johto-osuman.

KuPS:lla oli toisella puoliajalla runsaasti paikkoja lisäosumiinkin, mutta vierailijat saivat pelin viime minuuteille luotua myös pientä painetta. Lisämaaleja Väre Areenan kauden ennätysyleisön 3004 edessä ei kuitenkaan enää nähty ja näin KuPS nappasi ansaitun kotivoiton.

”Laitoimme kaiken peliin”

Voiton myötä KuPS vankisti asemaansa sarjan piikkipaikalla. Kun vielä HJK hävisi omassa ottelussaan vieraskentällä IFK Mariehamnille johtaa KuPS sarjaa 29 pisteellään. HJK on toisena 26 pisteellä, mutta helsinkiläiset ovat pelanneet myös KuPS:aa yhden ottelun enemmän. Vahvassa vireessä oleva FC Honka väijyy kolmantena 23 pisteellä, mutta espoolaiset puolestaan ovat pelanneet yhden ottelun KuPS:aa ja kaksi ottelua HJK:a vähemmän.

KuPS-hyökkääjä Tim Väyrynen iski AC Oulua vastaan jo kauden 7. Veikkausliiga-maalinsa. Väyrynen jakaa maalipörssin piikkipaikan yhdessä FC Hakan Lee Erwinin ja FC Interin Benjamin Källmanin kanssa. 

Keltapaitojen voittomaaliksi jääneen 2-1 maalin tuikannut Väyrynen oli ottelun jälkeen iloinen mies.

”Laitoimme päälle kunnon show:n ja yleisö viihtyi varmasti tänään! Pelasimme rohkeasti ja loimme paljon maalipaikkoja. Päätimme tauolla kopissa, että laitamme nyt kaiken peliin. Etenimme monipuolisesti jokaiselta kaistalta ja laitoimme vauhtia peliimme. Olen tosi iloinen etenkin toisen puoliajan pelaamisestamme”, espoolaislähtöinen maaliseppo iloitsi.

Päävalmentaja Simo Valakari yhtyi maalintekijän näkemyksiin. Hänen mukaansa mitään taikatemppuja ei tauon aikana kopissa tehty, mutta joukkue pelasi toisella puoliajalla entistä rohkeammin.

”Tiesimme, että AC Oulun laitapuolustajan selustassa on tilaa ja sitä onnistuimme myös käyttämään hyvin eduksemme. Toiselle puoliajalle painotimme, että kukaan ei saa alkaa sooloilemaan kentällä ja tekemään asioita niin, miten emme ole harjoitelleet. Maltoimme tehdä asioita omalla tavallamme ja saimme sitä kautta paljon maalipaikkoja, tämä oli erittäin hyvä peli meiltä”, Valakari sanaili.

Edellisessä ottelussaan tappion kärsinyt kuopiolaisnippu kasasi itsensä hienosti Honka-pelin pettymyksestä ja joukkue pelasi rennosti ja iloisesti voittoon Väre Areenan keskiviikkohuumassa.

”Sanoin jätkille pelin jälkeen, että tämä oli kauden isoin voittomme. Nämä ovat vaikeita otteluita, kun meillä oli pitkästä aikaa tappio allamme ja mietin, miten pelaajamme reagoivat tilanteeseen. Minulle alkoi kuitenkin selvitä jo maanantaina, miten pelissä tulee käymään. Pelaajista huokui jälleen oikeanlainen rentous, mutta myös ärtymys tappiosta. Pystyimme pitämään laadukkaan vierasjoukkueen pois paikoilta ja otimme ansaitun voiton”, Valakari hehkutti.

KuPS:n seuraava ottelu on edessä ensi keskiviikkona 29. kesäkuuta, kun keltapaidat matkustavat Valkeakoskelle Suomen Cupin puolivälieräotteluun FC Hakaa vastaan. Haka-ottelua seuraa Veikkausliigan kärkikamppailu lauantaina 2. heinäkuuta HJK:a vastaan Helsingissä ja 7. heinäkuuta KuPS aloittaa euroturneensa kotiottelussa FC Dila Goria vastaan.

KuPS:n kokoonpano AC Oulu-ottelussa:

Johannes Kreidl, Henri Toivomäki, Paulo Ricardo, Diogo Tomas, Clinton Antwi, Gabriel Bispo, Anton Popovitch, Henry Uzochukwu, Talles (58’ Saku Savolainen), Janis Ikaunieks (76’ Sebastian Dahlström), Tim Väyrynen