Veikkausliigan otteluraportti: KuPS joutui tyytymään tasapeliin FC Interin vieraana

KUVA: Tara Jaakkola

Kuopion Palloseuran veikkausliigakausi koki pienen takaiskun, kun se pelasi vieraskentällä Veritas Stadionilla 1-1 tasapelin FC Interin kanssa. Yhden pisteen myötä KuPS kuitenkin nousi takaisin sarjakärkeen.

Kuopion Palloseuran kokoonpanossa oli tehty useita muutoksia viimeisimmän ottelun jälkeen. Siirtoikkunan auettua keltamustiin saapunut Jake Jervis, loukkaantumisesta toipunut Jasse Tuominen, kapteeni Henri Toivomäki sekä Sebastian Dahlström ottivat paikansa avausyksitoistikossa. Lisäksi vaihtopenkillä nähtiin positiivisia yllätyksiä, kun lauantaina Kuopioon saapunut Tete Yengi sekä lainalta palannut Tony Miettinen olivat myös kokoonpanossa.

Ottelusta povattiin tasaista huippuottelua – ovathan molemmat joukkueet Veikkausliigan kärkikahinoissa mukana. Katso ottelukooste tästä:

Kuopion Palloseura tuli otteluun todella pirteästi ja otti ottelun pelinkulun haltuunsa. Ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin 11. peliminuutin kohdalla. Keskikenttäpelaaja Axel Widjeskog tykitti boksin sisältä suoraan vastapalloon kovan laukauksen, mutta FC Inter maalivahti Matias Riikonen sai ohjattua kädellään pallon yli maalin.

Ensimmäisen nelivitosen vaarallisin maalipaikka nähtiin kuopiolaisten toimesta, kun pelikello oli liikkunut 26 minuuttia ottelun avausvihellyksestä. Jake Jervis pisti pallon läpisyötöllä hyvän juoksun tehneelle Sebastian Dahlströmille boksin sisälle, mutta pilkun kohdilta lähtenyt veto karkasi hieman yli maalin.

Kuopiolaisten hyvien maalipaikkojen lisäksi myös kotijoukkue FC Inter sai rakennettua muutaman maalipaikan, mutta avausjakson vaarallisimmat tilanteet keltamustien silmälasien läpi katsottuna toteutti KuPS.

Toiselle puoliajalle FC Inter aktivoi omaa pelaamistaan ja kotijoukkue pääsi peliin paremmin mukaan. Ottelun toisella jaksolla turkulaiset olivatkin paikoittain vahvasti niskan päällä.

Vierasjoukkue Kuopion Palloseura oli lähellä johtomaalia useaan otteeseen, mutta jos maalivahti Riikonen tai hyvin uhrautuvasti pelannut Inter puolustus ei torjunut vetoa niin lopulta tolppa hoiti pallon pois siivoamisen.

Klassinen sanonta kävikin lopulta toteen: jos et itse tee, niin kaveri kyllä rankaisee. Pelikellon tikittäessä viimeistä kolmannesta FC Inter rakensi nopealla syöttökuviolla Tommi Jyryn vapaaksi kuudentoista rajalla, joka tykitti pallon vastustamattomasti ohi itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidlin.

Maalin jälkeen Kuopion Palloseura haki vimmatusti tasoitusmaalia ja turkulaiset tyytyivät puolustamaan johtoasemaansa. Valkoisissa pelannut KuPS kuitenkin onnistui murtamaan Inter puolustuksen, kun Jasse Tuomisen läpisyöttö boksiin päästi lainakengillä pelanneen Tete Yengin haastamaan Inter maalivahtia lähietäisyydeltä. Riikonen kuitenkin torjui Teten sijoituksen, mutta toisesta aallosta tullut Pyry Lampinen näki tilaisuuden ja puski pallon tyhjään maaliin. Maali oli Lampiselle ensimmäinen keltamustien paidassa Veikkausliigassa.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja molemmat joukkueet joutuivat tyytymään tasapeliin. Kuopion Palloseuran pistetilille napsahtanut piste riitti kuitenkin nostamaan joukkueen takaisin Veikkausliigan sarjakärkeen.

Päävalmentaja Jani Honkavaara ei ollut ottelun jälkeen tyytyväinen lopputulokseen

Honsu oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt lopputulokseen, vaikka näki pelissä myös positiivisia asioita.

”Ensimmäiseen puoliaikaan ja toisen puoliajan alkuun olin todella turhautunut, olimme luvalla sanoen heikkoja. Interin maalin jälkeen ja vaihtojen myötä saimme oman pelimme käyntiin. En ole pisteeseen tyytyväinen, mutta todella tyytyväinen siihen, että löysimme lopussa itsemme. Myös vaihtopelaajien esitykseen olen todella tyytyväinen” kuvailee päävalmentaja päällimmäisiä ajatuksiaan ottelusta.

Kuopion Palloseuran seuraava ottelu on Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen ensimmäinen kohtaaminen, kun joukkue matkustaa ensi viikolla joko Färsaarille tai Pohjois-Irlantiin. Pieni tauko Veikkausliigasta tarkoittaa sitä, että joukkueella on mahdollisuus keskittyä harjoitteluun viikon ajan ennen matkustamisen alkamista.

”Harjoitellaan, harjoitellaan, harjoitellaan. Ja ajetaan uusia pelaajia sisään” on Honkavaaran vastaus kysymykseen, miten tämä pelitauko käytetään hyväksi.