Veikkausliigan otteluraportti: Kuopion Palloseuralle harmittava tasapeli SJK:ta vastaan

Kuopion Palloseura koki karvaan takaiskun, kun se pelasi Mölymäen Väre Areenalla tasapelin SJK:ta vastaan. Tasapelin myötä KuPSin saumat mestaruuteen ovat todella ohuet.

Kuopion Palloseura lähti otteluun ”selkä seinää vasten”, sillä mestaruushaaveiden ylläpitämiseksi tasapeli oli minimitulos. Joka tapauksessa mestaruustaistelu ei ollut enää omissa käsissä, vaan mestaruuteen vaaditaan pistemenetyksiä myös sarjataulukon kärjessä olevalta Helsingin Jalkapalloklubilta.

Katso ottelukooste:

Ottelun ensimmäinen nelivitonen sateisella Väre Areenalla oli vierasjoukkueelta vahvempaa tekemistä, kuin kotijoukkueelta. Vaikka KuPS pitikin pallokontrollia, niin ei se päässyt murtautumaan vaarallisille maalintekopaikoille. Jakson ainoasta maalista vastasikin vierasjoukkue.

Pelikellossa oli 18. minuuttia kun Veikkausliigan syöttöpörssin kärkinimi Murilo keskitti vasemmalta laidalta kohti etutolppaa, jonne Rojas Orellano teki loistavan juoksun ja puski pallon maaliin etukulmasta. Näin ollen tauolle lähdettiin vierasjoukkueen 0-1 johtoasemassa.

Toiselle puoliajalle tultaessa kotijoukkue KuPS aktivoi omaa pelaamistaan ja KuPSin pelissä näkyi riskitasojen nostaminen. Maalipaikkoja alkoikin tulla kuin satamalla, mutta pitkään näytti, ettei kuopiolaiset saa maalia tehtyä mistään.

Tasoitumaali syntyi ottelun 79. peliminuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut Jasse Tuominen upotti pallon boksista oikealla jalallaan vastustamattomasti ohi SJK maalivahti Markus Uusitalon. Maalipaikan alusti loistavan pelin pelannut Gabriel Bispo, joka syötti Tuomisen avopaikalle.

Lopussa kuopiolaiset hakivat tasoitusmaalia vimmatusti, todella korkealla riskitasolla. Lisäajalla kulmapotkuissa vastustajan boksissa mukana oli KuPS maalivahti Johannes Kreidl, vaikka peliä pelattiin tasatilanteessa. Hyvästä painostuksesta ja yrityksestä huolimatta johtomaalia ei syntynyt ja tuomarin vihellettyä pilliin tulostaululla oli lukemat 1-1.

Ottelun loppuvihellyksen jälkeen kentällä oli joukkueellinen pettyneitä keltapaitoja. Tasapelin myötä Kuopion Palloseuran mestaruushaaveet ovat todella ohuet. Kuopiolaisten tulisi voittaa molemmat jäljellä olevat ottelun sekä HJK:n vastaavasti hävitä molemmat ottelunsa. Samalla KuPSin pitäisi ottaa kahdeksan maalin maaliero kiinni, sillä edellä mainituillakin lopputuloksilla Kuopion Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi olisivat tasapisteissä.

”Tosi paljon arvosta tätä joukkuetta ja näitä pelaajia”

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa nähtiin kaksi pettynyt Kuopion Palloseuralaista, kun päävalmentaja Jani Honkavaara ja puolustaja Taneli Hämäläinen vastailivat tiukkoihin kysymyksiin.

”Rehellisesti tasapeli oli koko joukkueelle kuin tappio, on tämä vain pettymys totta kai”, tiivisti Hämäläinen lehdistötilaisuudessa.

Lehdistötilaisuudessa Honsu kertoi, että lopputulos harmittaa paljon, mutta otti myös vastuuta joukkueen tuloksesta.

”Harmittaa valmentajana, kun joukkue ei ollut valmiina ensimmäisellä jaksolla. Jouduttiin aika paljon vaihtamaan pelipaikkoja ensimmäisen puoliajan aikana ja vielä toisenkin jakson aikana. Kyllä harmittaa, kun en ollut valmentajana tehnyt oikeita valintoja ennakkoon” kommentoi Honsu heti alkuun.