Veikkausliigan otteluraportti: Kuopion Palloseura taipui Seinäjoella

Kuopion Palloseuran voittoputki katkesi Seinäjoella, kun kotijoukkue otti voiton tiukan pelin jälkeen 1–0 (0–0). Ottelun ainoan maalin iski Jeremiah Streng.

Kuopion Palloseura oli pakotettu muutokseen aloituskokoonpanossaan, kun Anton Popovitch oli pelikiellossa keltaisten korttien takia. Keskikentän taiturin korvasi kokoonpanossa Jaakko Oksanen, joka hoiti tonttinsa läpi ottelun moitteettomasti.

Vierasjoukkue KuPS aloitti ottelun vahvasti ja otti pallonhallinnan itselleen heti alkuhetkistä lähtien. Pelikellossa oli 13’ minuuttia kun lyhyen kalabaliikin päätteeksi pallo vietiin rangaistuspilkulle ja laukomaan asteli Joona Veteli. Kemiläisen veto kuitenkin jäi liian keskelle ja Arenalista lainalla oleva SJK maalivahti Ovie Ejeherin torjui laukauksen.

Ensimmäisen nelivitosen loppupuolisko lipui todella rikkonaiseksi eikä kumpikaan joukkue saanut ottelua hallintaansa. Rikkonaista puoliskoa kuvaa se, että tuomarin käsi kävi taskulla kolme kertaa ja kortti olisi voinut nousta useammankin kerran.

Toiselle jaksolle SJK tuli ulos pukukopista entistä pirteämpänä ja sai toisella jaksolla pelistä otetta. Ottelun voittomaali syntyi pelin 76. minuutilla, kun Jeremiah Streng pääsi puolittaiseen läpiajoon ja nosti pallon KuPS maalivahti Johannes Kreidlin yli. Tilanne syntyi nopeasta vastahyökkäyksestä, kun SJK onnistui pallon riistoon keskialueella.

Ottelun viimeiset kymmenen minuuttia keltamustat painostivat ja hakivat vimmatusti tasoitusmaalia, mutta ilman tulosta. Seinäjokelaisten puolustus pystyi blokkaamaan vetoyritykset eikä todellista maalipaikkaa päässyt syntymään. Tuloksen myötä KuPSin kuuden voiton putki katkesi ja samalla SJK nousi sarjataulukon kärkipaikalle ohi nyt toisena olevan Kuopion Palloseuran.

Jani Honkavaara ei lähtenyt selittelemään tappiota

”En halua selitellä, että meillä olisi ollut huono päivä ja olisi hävitty sen takia. SJK pelasi hyvin, saatiin painetta luotua, mutta kuitenkaan vaarallisimpia maalipaikkoja ei saatu aikaiseksi” painotti Honkavaara

Päävalmentaja Honkavaara kertoi päällimmäiseksi tunteeksi harmituksen.

”Iso harmitus päällimmäisenä mielessä. Hyvä, tasainen ja fyysinen peli kokonaisuutena. Ensimmäinen nelivitonen oli meiltä hyvä, mutta valitettavasti toisella jaksolla ei oltu ihan yhtä hyvin mukana. Juuri ennen sitä maalia oli hyvä vaihe meillä, mutta valitettavasti maali tappoi sen” kertoi Honsu lehdistölle.

Honkavaara kertoi lehdistötilaisuudessa myös, että joukkueella ei ollut paras päivä.

”Ei pystytty parhaimpaan tänään, se harmittaa oikeastaan enemmän kuin tulos. Pakko antaa myös krediittiä SJK:lle, joka pystyi rikkomaan peliä viemällä ottelua päästä päähän. Välillä sen takia jouduttiin tekemään vähän liiankin nopeita hyökkäyksiä eikä päästy pelaamaan vahvuuksillamme” harmitteli Jani Honkavaara ottelun jälkeen.