Veikkausliigan otteluraportti: Ilves puristi tasapelin KuPS:lta Väre Areenan lauantai-illassa

Kuopion Palloseura jäi Veikkausliigan runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan tasapeliin, kun Tampereen Ilves haki Kuopiosta vieraspisteen 0-0 päättyneessä kamppailussa.

Lähtökohdat otteluun olivat vähintäänkin kutkuttavat. Molemmat joukkueet janosivat kipeästi täyttä pistepottia – KuPS:lle pisteet vahvistaisivat keltamustan asemaa sarjan kärkitaistelussa, kun taas Ilves tarvitsi kolme pistettä pitääkseen haaveet ylemmästä loppusarjasta elossa.

Suuri mielenkiinto ottelussa kohdistui myös Ilveksen keskikentällä operoivaan Petteri Pennaseen. Pennanen palasi ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen nutussa Mölymäen Väre Areenalle Veikkausliiga-kamppailussa sitten kauden 2014. Neulamäen Kobrien kasvatti saikin entiseltä kotiyleisöltään raikuvat aplodit ennen ottelua.

Itse ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. KuPS pyrki pallonhallinnan ja syöttökombinaatioiden kautta murtautumaan maalipaikoille, mutta tiiviisti puolustaneet tamperelaiset eivät päästäneet kotijoukkuetta huipputonteille avausjaksolla. Ilves pyrki tilaisuuden saadessaan iskemään nopeasti, mutta suurta hätää kotijoukkueen puolustuksella ei ensimmäisellä puoliajalla ollut. Reilut viisi minuuttia ennen avausjakson päättymistä Ilves sai kulmapotkusta pallon Otso Virtasen selän taakse, mutta erotuomari Ville Nevalainen näki tilanteessa Ilves-pelaajan rikkovan KuPS:n Anton Popovitchia. Hidastuskuvasta päätellen Nevalainen teki oikean ratkaisun, sillä Ilves-hyökkääjän kyynärvarsi näytti osuvan Popovitchia kasvoihin.

Toisella puoliajalla pelin ote oli vielä selvemmin KuPS:lla ja keltamusta pääsi myös pallollisessa vaiheessaan lähemmäs tamperelaisten maalia, mutta edelleenkin maalipaikoille murtautuminen oli vaikeaa. Muutamaa puolittaista paikkaa lähemmäs keltapaidat eivät maalintekoa päässeet, kuten eivät myöskään vieraat, joten pisteet jaettiin 0-0 tasapelin myötä.

”Piste voi olla vielä merkittävä

Perisuomalaisessa syyssäässä pelattu KuPS:n runkosarjan viimeinen kotiottelu keräsi Väre Areenan lehtereille hyisistä olosuhteista huolimatta reilut 2.500 katsojaa ja tunnelma ottelussa oli erinomainen.

Yli kahdeksan vuoden tauon jälkeen Mölymäelle vierasjoukkueen paidassa Veikkausliiga-ottelussa saapunut Petteri Pennanen sai vielä ottelun jälkeenkin raikuvat suosionosoitukset kuopiolaisyleisöltä. Pete kommentoi vastaanottoaan ottelun jälkeen liikuttuneessa tilassa.

”Viimeksi olen pelannut täällä Veikkausliigaa vierasjoukkueen paidassa vuonna 2014, joten olihan tämä itselleni hyvin erityislaatuinen ottelu. KuPS-fanien vastaanotto vetää ihan sanattomaksi tänään, tuollaiseen ei pysty pelaajana valmistautumaan. Minulla tulee aina olemaan suuri kunnioitus heitä kohtaan”, Pennanen tunnelmoi ottelun jälkeen.

Vierasjoukkue Ilves teki pelillisesti hienon ryhtiliikkeen hieman vaisumpien otteluiden jälkeen Kuopiossa. Ilves puolusti kurinalaisesti ja kaksinkamppailuissa tamperelaisvieraat olivat ahnaita. Pennanen kiittelikin koko joukkueen peli-ilmettä.

”Pystyimme pelaamaan varsin ehjän 90-minuuttisen, mikä on ollut meidän suurin haasteemme tällä kaudelle. Pelaamisemme taso on heitellyt liikaa. Se, että pystyimme pitämään Kuopiossa nollan omissamme, on kova juttu. Pystyimme luomaan myös riittävästi uhkaa hyökkäyspäässä. Kokonaisuutena tämä oli meiltä hyvä ja tasapainoinen esitys”, keskikenttäpelaaja summasi.

KuPS-leirissä tunnelmat ottelun jälkeen olivat vaisuhkot, vaikka voittomaalin iskeminen ei ollut keltapaidoilla kaukana.

”Puolustimme ottelussa todella hyvin. Emme kuitenkaan saaneet viimeisellä kolmanneksella kliinistä suoritusta ja tarvittavaa viimeistä ratkaisua. Fanit ovat varmasti osittain pettyneitä, kun emme pystyneet voittamaan, mutta tämä piste voi olla vielä merkittävä”, kommentoi KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ilves-ottelu oli KuPS:lle kolmas kahdeksaan päivään. Kuopiolaisilla on jäljellä Veikkausliigan runkosarjaa vielä yksi ottelu, kun KuPS matkustaa runkosarjan päätöskierroksella Vaasan Palloseuran vieraaksi syyskuun 11. päivänä.

”Meillä on alla kova viikko. Viime lauantaina haimme voiton Turusta ja keskiviikkona Suomen Cupin finaalipaikan Lahdesta. Tänään varmasti kaikki odottivat, että saamme jauhettua lopulta tarvittavan maalin, mutta emme onnistuneet antamaan pelin viimeistä niittiä. On annettava myös tunnustusta Ilvekselle – he taistelivat ja puolustivat sitkeästi”, Valakari päättää.

KuPS:n kokoonpano Ilves-ottelussa:

Otso Virtanen, Saku Savolainen, Henri Toivomäki, Diogo Tomas, Daniel Carrillo, Anton Popovitch, Jaakko Oksanen, Axel Vidjeskog (62’ Gabriel Bispo), Janis Ikaunieks, Joona Veteli, Tim Väyrynen (62’ Filip Valencic)