Veikkausliigan otteluraportti: AC Oulu taisteli voiton Kuopion Palloseurasta

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi sai jatkoa Oulussa, kun sarja palasi juhannustauolta. Kuopiolaisten harmiksi AC Oulu taisteli 1–0 voiton ottelusta.

Oulun illassa nähtiin jalkapalloviihdettä, kun kello 20:00 käyntiin potkaistu peli pelattiin Raatin Stadionilla. Upeassa säässä pelattu ottelu tarjosi hyvinkin perinteisen ottelun kuvan: toinen joukkue ottaa pallonhallinnan ja toinen puolustaa alhaalta. Tänään näistä joukkueista ensiksi mainittu oli KuPS ja jälkimäinen kotijoukkue AC Oulu.

Ensimmäisestä jaksosta ei paljoa kerrottavaa jäänyt. Keltamusta pyöritti palloa boksin ulkopuolella, mutta vaarallisimmat maalipaikat loistivat poissaolollaan. Vaarallisimmasta paikasta kuitenkin vastasi kotijoukkue AC Oulu, joka onnistui kertaalleen ohjaamaan pallon ylärimaan. Tilanteet osoittivat, että AC Oulu olisi vaarallinen joukkue vastahyökkäyksistä.

Toisella jaksolla pelinkuva ei muuttunut edellisestä, vaan pallo pyöri jälleen hyvin kotijoukkueen puolustusalueella. Pelikellossa oli 78. minuuttia, kun AC Oulu onnistui rakentamaan nopean vastahyökkäyksen, josta pallo päätyi aina kuopiolaisten verkkoihin asti.

Näin Kuopion Palloseura joutui taipumaan ensimmäistä kertaa Veikkausliigahistoriassa AC Oululle ja kolme pistettä jäi Ouluun. Kuopiolaiset kuitenkin pysyivät tuloksetta huolimatta sarjan jaetulla kärkipaikalla, sillä VPS hävisi oman ottelunsa ja HJK pelaa oman ottelunsa sunnuntaina. Helsinkiläisillä kuitenkin on tällä hetkellä pelattuna yhtä monta peliä kuin keltamustalla.

”Olen pettynyt meidän pelaamiseemme”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara, ei selitellyt tappiota, vaan myönsi suoraan, että oululaiset ansaitsivat tänään voiton.

”Kaikki kunnia AC Oululle, se ansaitsi voittonsa. Meidän pelaamisemme tänään oli staattista ja hidasta emmekä luoneet juurikaan vaaraa AC Oulun maalille. Olen pettynyt meidän pelaamiseemme, mutta toivottavasti tämä tappio herättää meidät siihen, että 90 prosenttia ei riitä. Tuo kymmenen prosenttia meidän täytyy kaivaa henkiseltä puolelta”, kertoi Honsu pelin jälkeen.