Veikkausliigan otteluennako: KuPS taistelee tärkeistä pisteistä KTP:n isäntänä

Kuva: Miska Savolainen

Kuopion Palloseuran kiireet pelikentillä jatkuvat huomenna 30. heinäkuuta, kun keltamustat isännöivät Kotkan Työväen Palloilijoita Kuopion Väre Areenalla. Tärkeä ottelu alkaa kello 16:00.

Joukkueiden Veikkausliiga-kaudet ovat kulkeneet hyvin erilaisissa sävelissä. Kuopion Palloseura lähtee otteluun sarjan kakkospaikalta, kun kuopiolaiset ovat kerännet 16 ottelusta 32 pistettä. Sarjan kärkipaikalla on kirjoitushetkellä yhden ottelun vähemmän pelannut SJK, joka on kerännyt tähän mennessä 35 pistettä.

Kotkan Työväen Palloilijoiden alkukausi on ollut odotuksiin nähden hyvä ja vihreävalkoiset kotkalaiset majailevat sarjan yhdeksännellä sijalla. 16 ottelusta pistepottiin on kertynyt 17 pistettä, vaikkakin mahdollisuuksia on ollut isompiinkin pistemääriin.

Suurimpia eroja joukkueiden välillä on ollut hyökkäyksessä. Kuopiolaiset ovat iskeneet tähän mennessä 22 maalia kun vastaavasti kotkalaiset ovat pystyneet tekemään vain 13 maalia. Kyseinen maalimäärä on samalla Veikkausliigan huonoin, jokseenkin myös FC Lahti ja FC Honka ovat samassa tehtyjen maalien määrässä.

Joukkueet kohtaavat toisensa tällä kaudella toisen kerran. Alkukaudesta KuPS vieraili kotkalaisten vieraana Pasi Tuutin komennuksessa, jolloin ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Kotkalaiset ovat olleet vaikea vastustaja kaikille joukkueille

KTP on pelannut sarjanousijalle kohtuullisen vakuuttavan kauden. Kuudestatoista ottelusta joukkue on voittanut vain neljä kappaletta, mutta tasapelejä kotkalaiset ovat taistelleen itselleen viisi kertaa. Vielä vakuuttavammaksi tasapelitilastosta tekee se, että tulokset ovat tulleet ”kovempia” joukkueita vastaan kuten KuPS, HJK sekä Ilves.

Kesän aikana kotkalaisten rivistössä on nähty muutoksia. Yhdysvaltalaispelaaja Jack de Vries palasi lainalta kesäkuun lopussa Serie B:ssä pelaavaan Venezia FC:seen ja korvaavaksi pelaajaksi KTP lennätti Australiasta Alen Harbasin. 190-senttinen Harbas on pelityyliltään hyvin erilainen kuin Jack de Vries, sillä australialainen hyökkääjä on enemmänkin target-tyylinen hyökkääjä.

Toinen lähtijä kotkalaisten rivistöstä oli Manthatis Georgios, jonka lainasopimuksen kreikkalaisseura osti ulos. Korvaavaksi pelaajaksi KTP hankki HJK:sta tutun Miska Ylitolvan, joka saapui seuraan loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

KuPS valmistautui tänään otteluun Väre Areenalla

Kuopion Palloseura elää vuoden kiireisintä ajanjaksoaan. Joukkueella on alla torstainen Konferenssiliigan 2. karsintakierroksen 1. osaottelu, josta pelaajat saapuivat takaisin suomeen perjantai iltana. Huomisen KTP ottelun jälkeen joukkue kääntää katseensa otteluparin toiseen otteluun, joka pelataan ensi viikon torstaina kello 19:00 Väre Areenalla.

Siipirikkoisena Derryssä pelannut KuPS on kuitenkin valmis huomiseen kohtaamiseen ja haastattelimme päävalmentaja Jani Honkavaaraa ja kysyimme mietteet huomisesta ottelusta:

Kuopion Palloseura vastaan KTP huomenna Väre Areenalla kello 16:00. Osta liput otteluun tästä:

https://www.tiketti.fi/kups-ktp-vare-areena-kuopio-lippuja/89378?b=1